Insula misterioasă [exercițiu de imaginație]

GânduriNiciun comentariu

Ești aici:··Insula misterioasă [exercițiu de imaginație]

Teoria conspirației reprezintă o chestiune pe care omul o găsește atractivă indiferent de domeniu, moment istoric sau grad de inteligență. Ea a existat din cele mai vechi timpuri, ajungând în prezent o afacere pe sume mari. Întotdeauna omul a fost intrigat de povești care explică în fraze lungi ce se află în spatele a ceea ce  ne place să credem că știm. Dar nu știm. Astăzi îmi permit libertatea de a-mi construi propria teorie. Ea nu trebuie să fie neapărat adevărată, câtă vreme nu am argumente care să o susțină, mai ales că este un simplu exercițiu de imaginație.

Despre teoria conspirației am mai vorbit, într-un cadru ceva mai vesel aici. Astăzi facem împreună un exercițiu de imaginație.c Și la propriu și la figurat. Invizibilă prin prisma faptului că nu poate fi detectată de radare, nu poate fi reperată din spațiu, nu poate fi vizitată de nimeni. Tehnologia i-ar putea oferi proprietatea de invizibilitate. În fond, nu toți muritorii de rând au ocazia să probeze dacă harta dată de Google este sau nu conformă cu realitatea. Reține, participăm la un exercițiu de imaginație cu iz conspirațional.

Ei bine pe această misterioasă insulă a fost construit un oraș al viitorului. Invizibil și el. Orașul este populat de marile personalități ale istoriei. Toți, așa cum îi știm din picturi, sculpturi sau fotografii populează Insula misterioasă. Începând cu DaVinci și terminând cu Michael Jackson. Imaginația îmi permite să susțin faptul că elixirul vieții veșnice a fost descoperit cu câteva sute de ani în urmă, însă beneficiază de el doar cei care și-au pus amprenta asupra civilizației din orice punct de vedere. Ei conduc lumea. Teferi și nevătămați, veșnic tineri. Învețiile dezvoltate pe Insula misterioasă răspund la toate nevoile omului din prezent, viitor și viitorul îndepărtat. Pe insulă se află cei mai buni strategi, cei mai iscusiți meșteșugari, cei mai inteligenți astrologi, matematicieni, fizicieni, inventatori, muzicieni, preoți.

 Ai observat că în ultima vreme nu prea se mai bate monedă pe numele inventatorilor? Acum marile corporații își trag partea leului. De ce? Pentru că din când în când, reprezentantul Insulei misterioase mai aruncă pe piață câte o invenție. Pe piața reală, prin intermediul unei mari corporații. Populația Insulei misterioase a decis în unanimitate că favorizarea unei corporații anume este strict interzisă. Astfel că ideile sunt distribuite în mod egal către companiile aflate pe Pământul vizibil. Plecând de la această idee, pare destul de simplu să identific niște fapte reale atestate care să susțină fie existența insulei, fie cea a elixirului vieții veșnice. Acesta este principiul care stă la baza teoriei conspirației din prezent, în opinia mea.

 Morala: Gândirea este o conspirație a ideilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus