Eternal sunshine of the spotless mind [lung metraj]

Filme4Comentarii

Ești aici:··Eternal sunshine of the spotless mind [lung metraj]

Sigur v-aţi gândit cel puţin odată cum ar fi dacă ne-am putea şterge amintirile neplăcute. Cum ar fi dacă ar exista o metodă prin care să poţi şterge o anumită persoană din memoria ta. Viaţa ar fi mult mai frumoasă, nu? Nu ar mai exista suferinţă cauzată de dragoste, nu ar mai exista momente de melancolie şi aşa mai departe. Dar ce s-ar întâmpla dacă realizezi că procesul de ştergere a memoriei este ceva greşit? Ce s-ar întâmpla dacă îţi vrei amintirile înapoi şi încerci să opreşti acest proces chiar în timp ce el rulează ireversibil? Ce poţi să mai faci dacă realizezi că persoana pe care o doreai afară din memoria ta, este defapt singura persoană pe care o iubeşti? Vă recomand varianta full a filmului, multă verdeaţă şi vă doresc vizionare plăcută!

Morala: Dumnezeu ne-a dat memorie pentru a avea trandafiri în decembrie.

4 gânduri despre „Eternal sunshine of the spotless mind [lung metraj]”

  1. Mi-a placut la nebunie filmul asta! Da, cu totii vrem ca lucrurile dureroase sa dispara ca prin minune. Pentru ca ne e frica de propria suferinta. Dar pana la urma, nu suntem oare un cumul de experiente? Un produs al fiecarei zi, al fiecarei intamplari? Fiecare lucru pe care il traim ne lasa ceva, o amintire, o lectie. Daca am sterge tot ce ne provoaca tristete, s-ar putea sa ramanem si fara multe din lucrurile frumoase. Incompleti.

  2. Nu, nu „s-ar putea”! Sigur.
    In fond, daca am sterge mereu amintirile neplacute, viata ar fi o structura repetitiva in care omul greseste mereu la fel.
    Stii la ce ma gandeam eu? Cum ar fi sa o scoti pe x din cap si dupa cativa ani sa te indragostesti tot de ea?

  3. Interesanta intrebare! In principiu, ar trebui sa te poti indragosti de aceeasi persoana (probabil depinde si de ‘locul’ in care te afli intr-un anumit moment al vietii), dar si mai interesant ar fi ca ‘cineva’ sa urmareasca ambele povesti si sa vada daca deznodamantul e mereu acelasi… Poate ar trebui facuta o continuare la filmul asta, cu ideea ta… :)

  4. Hm, da. Adica, daca acceptam ipotaza de stergere, sa zicem ca amandoi se elimina, unul pe altul, din propria minte, e foarte probabil ca peste un timp sa se intalneasca si sa se indragosteasca iar.
    Revenind, filmul asta m-a zguduit rau, si l-am vazut de vreo trei ori. E genial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus