Mr. Nobody, un film adevărat

Filme8Comentarii

Ești aici:··Mr. Nobody, un film adevărat

Timpul este rezultatul expansiunii universului însuși. Dar ce se întâmplă când universul îşi termină expansiunea iar timpul se inversează? Care ar fi natura timpului? Dacă teoria corzilor e corectă, timpul are nouă dimensiuni spațiale şi una temporală. Ne putem imagina că la început toate dimensiunile erau amestecate, iar în timpul BigBang-ului, trei dimensiuni spațiale, cunoscute ca înălţime, laţime şi adâncime, şi o dimensiune temporală, cunoscută noua drept timp, s-au propagat. Celelalte şase sunt în continuare minuscule şi unite. Dacă trăim în universuri interconectate, cum facem diferența între iluzie şi realitate?

Ca suflete, experimentăm viața eternă. Avem o memorie infinită. Se spune că urma pe care o avem între nas și gură este semnul care ne rămâne după ce Dumnezeu ne pune un deget peste buze chiar înainte să ne naștem. Astfel uităm tot ce s-a întâmplat până atunci. După ce am uitat, ne întrupăm; ne naștem fără să cunoaștem mare lucru și învățăm totul pe parcursul vieții. Se poate însă și altfel. Se poate să vii pe lume cu întreg bagajul de cunoaștere. Se poate ca Dumnezeu să te fi sărit cu binecuvântarea uitării. Ceea ce înseamnă că ești întotdeauna conștient de orice.

Timpul, asa cum îl cunoaștem noi, este o dimensiune pe care o experimentam într-o singura direcție. Dar dacă una dintre dimensiunile adiționale nu este spatiala, ci temporala? Dacă amesteci piureul de cartofi su sosul, nu le vei mai putea separa mai târziu. E definitiv. Fumul care iese din țigară nu mai reintra la loc. Nu ne putem întoarce. Asta este experiența umană a sufletului, iar imposibila întoarcere este bonusul care colorează viața prezentă. Trebuie sa iei decizia corecta. Cât timp nu alegi, totul rămâne posibil.  Cum se cântăresc deciziile atunci când știi tot? Mr. Nobody, un film de nota 10.


Nu există alegere corectă, toate sunt corecte.

8 gânduri despre „Mr. Nobody, un film adevărat”

  1. daca am putea experimenta timpul in cel putin doua dimensiuni lumea ar fi altfel. Gandeste-te la doua realitati diferite. Nu vad de ce te-ai oprit tocmail la „alandala” :)

  2. Cred ca iti dai seama ca primul lucru pe care l-am facut acum, dupa ce am citit postul tau si dupa ce am urmarit trailerul, a fost sa descarc filmul. Sper sa-l vad maine, ca sunt nerabdatoare! Thanks! :)

  3. Exact asta am zis si noi.
    Am pus eu pe blog in vreo Duminica un film prost? :)
    Indicat ar fi fost sa ai si ce trebuie la tine si sa il vezi in starea alfa :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus