Oamenii au multe simțuri și este greu de spus câte. Am convenit că au cel puțin cinci, pe care Aristotel le-a definit acum două milenii și jumătate: văz, auz, miros, pipăit, gust. Dintre toate acestea, mirosul pare a fi simțul cu care am putea trăi liniștiți și fericiți. Dar nu este așa.  Fiecare om emană un miros unic, o aromă proprie. Deși uneori nu pare perceptibil pentru bărbați, mirosul unei femei reprezintă punctul de plecare în momentul în care vorbim despre atracție. Chimia care se realizează între el și ea ține în primul rând de miros. Miros pe care îl experimentăm cu creierul și cu inima. Nu cu nasul – este alchimia mirosului.

Mirosul specific fiecărei ființe umane se nuanțează și se accentuează în funcție de alimentație și de bacteriile care apar în organism. Pielea este emițătorul. Bărbații se simt cel mai adesea seduși de femeile care se simt bine în pielea lor. Aromele emanate de femei sunt interpretate în mod unic și finalitatea este atracția sau respingerea. Oamenii de sex opus care se atrag emana mirosuri plăcute unul pentru celălalt. Și nu este neapărat vorba despre parfumurile din comerț pe care le utilizează unul sau celălalt. Parfumurile miros toate la fel în sticluțe, dar diferit pe pielea fiecăruia. Fiecare femeie își alege parfumul în funcție de modul în care pielea sa îl transformă.

Am descoperit că pe mine mă hipnotizează parfumul de lapte dulce, dat in foc. O combinație de dulce și înțepător. Mirosul are capacitatea să învie instant o amintire din trecutul foarte îndepărtat. Sau din altă viață dacă-mi pot permite o ieșire din cutie. Un miros pe care deși mi se pare că nu-l cunosc, dacă îmi place foarte mult, mă determină să cred că l-am știut dintotdeauna. Mi se pare familiar, iar dacă m-aș gândi la o esență care m-ar atrage instantaneu aș combina aroma de migdale, lemn dulce și anason cu iris, vanilie și iederă. Rezultatul l-aș pulveriza pe pielea care pentru mine miroase ca laptele dulce dat în foc.

Deși nu am un simț olfactiv ieșit din comun, aș recunoaște o persoană dragă de sex feminin în câteva secunde, după miros. Nu după parfum. După  feromoni, după sudoare, dacă vrei. Deși industria deodorantelor și a parfumurilor marșează pe ideea că mirosul de transpirație este respingător, nu trebuie să gândești așa. De la ea pornește chimia atracției. Seducția.  În pat sau pe ringul de dans partenerii se simt bine și se atrag tocmai pentru că elimină mirosul specific. În trecut femeile purtau batistele în corset, aproape de sâni, fără să știe că acela este unul dintre cele șase zone corporale care generează aroma naturală a trupului. Cu cât încerci mai mult să ascunzi mirosul natural al pielii, cu atât ai mai puține șanse ai să devii un alchimist. [Celei care miroase mereu a fericire!]

Morala: Amintirile frumoase miros a dragoste. Dragostea miroase a amintiri frumoase.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]