Cum să o spun pe ințelesul tuturor? S-a încheiat Bookfest-ul, a fost o săptămână cultă, mai ales în a doua repriză. A avut loc finala Champions League din lumera cărților. Echipa editurilor s-a pregătit un an de zile să dea piept cu Echipa consumatorilor de lectură. A fost un meci interesant. Peste 90.000 de oameni au fost în tribune. Mi-a plăcut. Un meci cu foarte multe ocazii de poartă; jucătorii au fost foarte concentrați; au intrat foarte determinați pe teren. Nu s-au dat cartonașe, a fost un meci cu foarte puține întreruperi de ritm. Cărți multe; bune și ieftine; scumpe și merită.

În prima repriză echipa editurilor a dominat clar. Pur și simplu parcă erau mai mulți pe teren. Consumatorii de lectură nu se regăseau, pierdeau ocaziile aiurea. Aproape în fiecare fază erau trei din echipa adversă pe unul dintre ei. Cititorii marcau puțin, nu legau nimic. Păreau ori prea cruzi, ori prea bătrâni ca să mai joace în ligă. În prima repriză, Echipa consumatorilor a făcut un joc prost, deși sunt fan, trebuie să o recunosc. Echipa editurilor a dominat clar.

Schimbările făcute la pauză au făcut diferența pentru cititori. Trecerea de la zi de lucru la zi de weekend a fost decisivă. În cea de-a doua repriză a târgului, în weekend, cititorii și-au luat revanșa. Au preluat controlul asupra jocului și au marcat de nenumărate ori. Sacoșe pline ieșeau cărate de domni de toate varstele. Jucători profesioniști. Sacoșe pline ieșeau târâte de doamne de toate felurile. Jucători profesioniști. Cei din echipa editurilor au făcut față cu greu asediului de la poarta lor. Dar s-au descurcat onorabil și lăudabil. Merită apreciați pentru efortul depus.

Meciul s-a terminat cu victoria așteptată a consumatorilor de lectură. Așa se întâmplă de ani buni. Consumatorii de lectură ies câștigători. Au punctat o nouă victorie în deplasare. Nu aceasta este însă importantă, ci jocul prestat, numărul de goluri înscrise. Unii și-au trecut numele pe lista marcatorilor de zeci de ori. Cum a fost atmosfera la marele meci? Cu ce te-ai ales după Bookfest?

Morala: Fă-ți un bine, citește!

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces celor dornici să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]