Bookfest 2013 – un meci jucat cu tribunele pline

Gânduri13Comentarii

Ești aici:··Bookfest 2013 – un meci jucat cu tribunele pline

Cum să o spun pe ințelesul tuturor? S-a încheiat Bookfest-ul, a fost o săptămână cultă, mai ales în a doua repriză. A avut loc finala Champions League din lumera cărților. Echipa editurilor s-a pregătit un an de zile să dea piept cu Echipa consumatorilor de lectură. A fost un meci interesant. Peste 90.000 de oameni au fost în tribune. Mi-a plăcut. Un meci cu foarte multe ocazii de poartă; jucătorii au fost foarte concentrați; au intrat foarte determinați pe teren. Nu s-au dat cartonașe, a fost un meci cu foarte puține întreruperi de ritm. Cărți multe; bune și ieftine; scumpe și merită.

În prima repriză echipa editurilor a dominat clar. Pur și simplu parcă erau mai mulți pe teren. Consumatorii de lectură nu se regăseau, pierdeau ocaziile aiurea. Aproape în fiecare fază erau trei din echipa adversă pe unul dintre ei. Cititorii marcau puțin, nu legau nimic. Păreau ori prea cruzi, ori prea bătrâni ca să mai joace în ligă. În prima repriză, Echipa consumatorilor a făcut un joc prost, deși sunt fan, trebuie să o recunosc. Echipa editurilor a dominat clar.

Schimbările făcute la pauză au făcut diferența pentru cititori. Trecerea de la zi de lucru la zi de weekend a fost decisivă. În cea de-a doua repriză a târgului, în weekend, cititorii și-au luat revanșa. Au preluat controlul asupra jocului și au marcat de nenumărate ori. Sacoșe pline ieșeau cărate de domni de toate varstele. Jucători profesioniști. Sacoșe pline ieșeau târâte de doamne de toate felurile. Jucători profesioniști. Cei din echipa editurilor au făcut față cu greu asediului de la poarta lor. Dar s-au descurcat onorabil și lăudabil. Merită apreciați pentru efortul depus.

Meciul s-a terminat cu victoria așteptată a consumatorilor de lectură. Așa se întâmplă de ani buni. Consumatorii de lectură ies câștigători. Au punctat o nouă victorie în deplasare. Nu aceasta este însă importantă, ci jocul prestat, numărul de goluri înscrise. Unii și-au trecut numele pe lista marcatorilor de zeci de ori. Cum a fost atmosfera la marele meci? Cu ce te-ai ales după Bookfest?

Morala: Fă-ți un bine, citește!

13 gânduri despre „Bookfest 2013 – un meci jucat cu tribunele pline”

 1. Daca oamenii inca mai pleaca avand in maini sacose pline de carti, atunci suntem pe drumul cel bun. Spune-mi ca ai vazut si tineri cumparand carti, spune-mi…

  1. Am vazut si tineri. Multi, putini, nu conteaza. Am vazut si am vazut multi, lucru imbucurator.

  1. consider ca dauneaza vederii,chiar daca se incearca tot feluri de adaptari ale aparaturilor pentru a inlatura acest neajuns.pe de alta parte si memorarea este mult mai usoara.

   1. Cam asta cred si eu despre ele.
    Insa citite de pe ebookreadere chiar nu dauneaza vederii. Sunt niste ecrane foarte interesante care imita hartia.
    Insa eu raman fildel hartiei clasice :)

 2. Chiar må bucur, tzinand cont de faptul cå romanul fol. 45%din venitul lunar pe mancare( am citit un fel de top pe un site de stiri norv.), iar veniturile s-au micsorat decand cu declinul ec. Eu.. In urmå cu douå luni a fost si aici un book fest, inså båtea vantul :D si asta pt. cå au tot fåcut reclamå la cårtzile electronice. Iar la bibliotecå am våzut cå-i invatzå si pe båtranei cum så foloseascå I-pad-urile pt. a cumpåra sau inchiria cårtzi, subliind cå este mult mai bine pt. mediul inconjuråtor.Hartia este scumpå pt. cå pådurile sunt si mai scumpe :-)

 3. hahah :)) Răzvan, ar trebui să te implici în ceva programe de promovare / instigare la cultură a publicului care nu prea are tangențe cu așa ceva. Te-ai descurca de minune cu adaptarea limbajului în zona lor de confort. Serios zic. Pe microbiști trebuie că i-ai lămurit cu textul ăsta :))

  Eu am ratat cu brio toate evenimentele culturale din oraș din ultimele două săptămâni. Și voi mai rata. Parcă în ciudă le-au organizat toate acum, e plin orașul de turiști de peste tot.

  1. N-am dorit decat sa o spun pe intelesul tuturor :)
   Instigare la cultura fac in fiecare zi, voluntar sau involuntar. Si nu numai eu. Sunt convins ca o faci si tu si multi altii. Prin atitudine. Atat :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus