Omul este probabil singura ființă capabilă să își pună întrebari. Nu cred că iepurii sunt capabili să se întrebe de ce oamenii sunt atât de răi și îi rotisează. Omul își pune foarte multe întrebări pe zi. Răspunde la multe, pune multe, își pune multe, oricare ar fi cea mai grea intrebare, parcă o caută. Există una singură însă, care lasă impresia că nu are răspuns. Este vorba despre de ce? Este infinită. În momentul în care omul s-a izbit conștient de întrebarea de ce? a cam uitat să fie maimuță. A devenit om, a început să-și pună întrebări. De ce?

Care este cea mai grea intrebare? În momentul în care un eveniment are loc și te întrebi de ce? se creează un labirint fără scăpare.  Evenimentul poate să fie ceva natural. Poți să te întrebi de ce degetele odată strânse în pumn stau unghie lângă unghie, par egale. Iar când îți întinzi palma te întrebi de ce par atât de diferite. De ce? Evenimentul poate să fie ceva și mai natural. De ce a căzut un copac? Răspunsuri multiple, intrebare pentru fiecare răspuns: de ce? De cele mai multe ori mintea omului nu reușește să meargă mai departe de Univers. Într-un final, întrebarea de ce [ orice]? își are răspunsul sec, pentru că așa funcționează Universul. Care este cea mai grea intrebare?

Răspuns este sec, dar întrebarea de ce? este umedă. De ce funcționează așa Universul?  Cei mai tari oameni de știință încearcă să-și răspundă într-un fel sau altul la întrebare. Libertatea de exprimare și viteza de răspândire a informației fiind atât de mare, au apărut  zeci de răspunsuri. Diferite, dar toate corecte. Toate corecte pentru că fiecare poate fi dovedită utilizând un anumit raționament. Pe mine mă roade însă altă întrebare. De ce are omul nevoie să caute în permanență răspunsuri? De ce își pune întrebări întotdeauna? De ce vrea să afle mereu totul? Cea mai grea întrebare este de ce?. 

Care este cea mai grea intrebare? Poți să o consideri un fel de leapșa.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]