Am cunoscut fel și fel de oameni, cu fel și fel de ritualuri de înfrumusețare. Cunosc femei care se tund foarte scurt și bărbați cu plete și barbă. Cunosc bărbați care transformă prezența la salon în obligație, care știu că există hârtie de epilat și cunosc femei care n-au pus piciorul niciodată într-un astfel de loc și care nu știu ce este aceea o ceară de epilat. Am cunoscut bărbați fara par pe mâini, de la natură, care se simt rușinați, dar și femei care au mai mult păr pe mâini decât am eu și n-au stres. Am întâlnit bărbați care nu concep noțiunea de masculinitate fara par la subraț, în timp ce alții consideră asta o condiție obligatorie de trai în societate. Părerile sunt împărțite, fiecare judecă normalul cu propria unitate de măsură. Și dacă normal înseamnă cu sau fara par, atunci trebuie să te conformezi, nu?

E destul de ciudat, dar cu sau fără voia noastră analizăm și îi judecăm pe cei din jurul nostru și în funcție de formă, în speță și în funcție de cantitatea de păr care împodobește părțile vizibile ale corpului. Cu certitudine atributele păros și păroasă nu vor reliefa niciodată o trăsătură pozitivă. Ba din contră. Atât de firesc ni se pare să renunțăm la părul de pe corp încât am devenit reticenți la prezența părului. O femeie neepilată are șanse mici spre foarte mici să răzbată în lupta pentru un mascul epilat sau nu. În ceea ce îi privește pe bărbați, lucrurile sunt într-un fel echilibrate, dacă nu chiar pe dos. Bărbații epilați au un target feminin destul de îngust, cel puțin la prima vedere. Bărbații sunt mai reticenți la schimbare, sunt mai conservatori, dar și ei încep să cedeze. Realitatea este cea mai bună dovadă.

Foarte mulți bărbați găsesc respingător părul de pe corpul femeii. Reticența tinde să se transforme treptat în greață sau alergie. Suficient de ciudat, pentru că părul de pe corp este destul de util. Reține transpirația și răcește corpul atunci când este cazul. Ceea ce înseamna că lipsa lui va conduce la accelerarea încălzirii. Mai mult decât atât, părul de pe corp reține mirosul propriu ca urmare a acțiunii glandelor apocrine. Substanțele chimice parfumate pe care glandele le emit sunt unice pentru fiecare persoană. Ne definesc și acționează la fel ca feromonii la animale. Părul reține și amplifică mirosul. Lipsa lui va diminua aproape de minimum aroma proprie, atât de necesară pentru atragerea unui partener de sex opus. Dar cine să mai alerge după mirosuri naturale când s-a inventat apa de colonie cu miros de flori și cuișoare? Ce puternică este media și cât de adânc ne poate induce idei.

Accept ideea că femeile trebuie să se epileze, să se îngrijească. Ăsta pare a fi mersul societății, femei fara par. Dar bărbați fără păr sună ca o contradicție în temeni. Sunt curios ce cred femeile despre bărbații fără păr. Invers, cred că lucrurile sunt totuși destul de clare, se găsesc rar bărbați care se mai simt atrași de femei neepilate.

Părul are farmecul său, așa cum are și lipsa lui.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]