Fete, mărţişoare şi început de primăvară

Gânduri2Comentarii

Ești aici:··Fete, mărţişoare şi început de primăvară

Cu ocazia minunatei prealuminatei  zile de 1Martie doresc să urez tuturor fetelor un sincer şi călduros…

Încet-încet uit cum ar trebui să arate un mărţişor normal.   Curiozitatea m-a adus zilele astea în faţa standurilor cu mărţişoare. Sau nevoia. Am acţionat bărbăteşte: mi-am fixat scopul şi mi-am luat inima în dinţi. Am plecat fixat pe următoarele: trifoi, potcoavă, coşar. Am găsit că oferta este foarte variată. Toate animalele din lume, toate gâzele, toate formele, dar nu ceea ce căutam eu.  Mărţişoarele au devenit şopârle, scorpioni, libelule, şerpi, păienjeni, pietre, insigne şi alte animale.

M-au salvat fluturii şi florile în condiţiile în care întrebând de coşari, trifoi sau potcoave raspunsurile au fost în unanimitate „nţ, nu se găsesc”.  Anul trecut nu, acum doi ani nu, acum trei ani nu…dar poate la anul da.

Morala: Mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un fir împletit, roșu cu alb, care se oferă în dar ca semn al sosirii primăverii, mai ales femeilor și fetelor.

2 gânduri despre „Fete, mărţişoare şi început de primăvară”

  1. Nu prea mi-au plăcut mărțișoarele de anul acesta, din câte am văzut. Da, oferta e variată și ai tot felul de opțiuni, dar estetic vorbind… nu știu. Parcă e tot mai mult kitsch.

    p.s am primit o potcoavă cu un trifoi aplicat pe ea. 2 în 1 :P

  2. Stiu, si pe mine m-a tentat potcoava cu trifoi.
    Dar parca nu era cum trebuie. Am incercat fluturasi, iar dupa am apelat si la un trifoi simplu, mare, verde. Acesta din urma m-a salvat cu totul. Nu fluturasii :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus