Oamenii au circa 100.000 de vise pe parcursul vieţii. Se spune că cel mai des visăm că partenerul de viaţă ne pune coarne. Eu nu cred asta, pentru că până în prezent nu am visat niciodată aşa ceva, dar poate sunt eu special. Sau poate nu. Ceea ce visăm rămâne o fascinaţie pentru mine. Nu reuşesc să interpretez visele sub  nicio formă. Însă niciodată nu am căutat răspunsuri în vise. Nu mi se pare corect să interpretezi un vis. Am cunoscut oameni care sunt innebuniţi după asta, dar care nu au reuşit să câştige marele premiu la Loto, nici să-şi facă ordine în viaţă, nici să cunoască fericirea absolută. Şi atunci de ce să ne chinuim să le interpretăm? De ce să ne măcinăm în zadar?

De multe ori visez că salvez lumea de la distrugere, dar poate sunt eu special. Sau poate nu. Mi se pare amuzant cum tot mai mulţi oameni pun tot mai mare preţ pe interpretarea viselor. Se spune că dacă visezi un apropiat mort înseamnă că îi va fi bine, sau că norocul se va abate asupra destinului tău. De ce? Nici măcar dacă statistica ar susţine acest lucru nu ar însemna că este şi adevărat. Dar nici macar statistica nu atestă veridicitatea acestui fenomen imposibil de interpretat. Oamenilor le place să se agaţe de faptele pe care le visează. Subconştientul este un animal care zboară prea sus pentru ca ochiul nostru să-l poata vedea clar. Clar!

Se spune că dacă visezi un om de zapadă  înseamnă că trebuie sa acorzi persoanei iubite mai multă caldură. De parcă trebuie să visezi oameni de zăpadă ca să poţi conştientiza utilitatea dragostei. Mie mi se pare o tâmpenie, dar nu vreau să rănesc persoanele care au impreisia că destinul este dezvăluit de vis. Sau că visul reprezintă frânturi de viitor. Fiecare interpretează ce vrea şi cum vrea. Se spune că dacă visezi un mac roşu te vei face de ruşine într-o imprejurare oarecare. Nu se ştie când, nu se ştie unde, dar sigur te vei face de ruşine. Chestia asta oricum se va întamplă mai devreme sau mai târziu, indiferent că visezi maci sau gladiole purpurii.

Una dintre cele mai interesante interpretări este cea a măcelarului. Se spune că dacă visezi un măcelar înseamnă că viitorul apropiat îţi rezervă bucurie, este un semn bun. Ironic, nu? Măcelarul este o persoană care se ocupă cu tăierea animalelor. De ce ar fi acesta un semn bun? Nu ştiu, pentru că nu mă pricep la interpretarea viselor, dar pot să spun că şi aceasta mi se pare o altă tâmpenie. Eu visez foarte des, însă majoritatea viselor le uit la scurtă vreme după ce mă trezesc. Tu ce părere ai despre interpretarea viselor. Ţi se pare un lucru util? De ce?

Morala: Viitorul omului se construieşte, nu se visează!