Personalitate şi desktop

Gânduri10Comentarii

Ești aici:··Personalitate şi desktop

Viaţa ne oferă multe modalităţi de a afla ce fel de personalitate au oamenii din jurul nostru.  Sunt câteva metode considerate moderne, există şi teste în acest sens, unele mai bune ca altele. Dar nu despre acestea vreau să vorbim astăzi, ci despre cele mai simple. Modul în care oamenii îşi aranjează hainele în şifonier spune multe despre ei. La fel şi modul în care îşi ţin banii în portofel. Cea mai simplă metodă de a afla mai multe informaţii despre un cunoscut este, din punctul meu de vedere, desktop-ul computerului său. Şi am văzut multe.

Nu am cifre la îndemână însă pot să vorbesc analizând statistica desktop-urilor văzute de-a lungul timpului. Fără să fiu misogin. Contrar aşteptărilor, bărbaţii sunt mult mai ordonaţi decât femeile. Cel puţin din punct de vedere al numărului de iconiţe care apar pe desktop. Bărbaţii preferă un ecran curat, care sa-i relaxeze, îşi ordonează toate fişierele în foldere, cu nume relevante. Bărbaţii şterg în mod constant fişierele inutile sau pe cele din  Recycle Bin. Au partiţii separate; unele pentru filme, altele pentru muzică, totul aranjat aşa cum se cuvine. Niciodată pozele nu vor sta în acelaşi folder cu filmele, nici muzica alături de jocuri. Nu.

 Femeile în schimb, deşi aparent sunt mult mai grijulii cu tot ce ţine de ordine, sunt vraişte pe desktop. Nu ai unde să pui degetul sau mouse-ul. Un amalgam de fişiere neordonate, amestecate, puse unele peste altele, aparent fără logică. Fără logică pentru cineva din exterior, dar cu o semnificaţie aparte pentru utilizatoare. Ea sigur ştie că sus sunt filmele, în stânga pozele şi în dreapta muzica. Sau parcă filmele erau în stânga şi pozele sus? Eh, nu contează! Tot aici, pe mult-prea-puţin-încăpătorul desktop al unei femei ai ocazia să vezi aceleaşi fişiere copiate de câte trei sau patru ori. Doar pe desktop-ul unei femei ai ocazia să vezi fişiere cu numele Copy of Copy of Copy of  Gossip_girlsS06E09.avi. Alături de foldere denumite sugestiv New Folder, New Folder(1), New Folder(2), New Folder(3), New Folder(4), New Folder(5) … Cele mai multe dintre ele fiind goale. Nu femeile, folderele.

De ce unele dintre femei sunt atât de ordonate şi de răbdătoare în plan viu, iar când vine vorba despre desktop sunt atât de împrăştiate? Ideea de a salva ceva pe desktop ar trebui să fie utilitatea şi rapiditatea de a găsi  fişierul respectiv. Dar oare este util să cauţi un fişier (al cărui nume nu-l mai ţii minte) printre alte 50 de fişiere similare? Nu cred. Tu cum îţi organizezi desktop-ul?

 Morala: Desktop-ul este oglinda personalităţii.

10 gânduri despre „Personalitate şi desktop”

 1. Ha ! Ha ! Tocmai ma gandeam cam disperat ca mie, care de obicei imi place sa am desktop-ul aproape total gol, doar in stanga 1 icon short-cut pt Internet explorer + 1 short-cut pt Computer (care in el are si Control Panel si filele cu documente si un folder cu imagini) + 1 icon pt Adobe de care-mi place asa mai mult decorativ decat ca il folosesc + in dreapta jos Recycle bin, in ultimele 2 saptamani am lucrat pe mai multe documente la care am dat Save pe Desktop decat in file pt ca oricum aveam de gand sa le sterg pe masura ce terminam, insa am fost cam lenes si nu le-am sters inca, si chiar acum inainte sa citesc asta ma uitam cam terorizat ca trebuie sa „fac curat” cat se poate de repede pt ca efectiv simt ca nu ma pot duce la culcare pana nu am desk-top-ul gol din nou ! Si asta spre totala deosebire de ce vraiste e in JURUL computer-ului, ba am si o valiza inca nedesfacuta de nu stiu cata vreme in stanga jos, teancuri de reviste de 2 bani pe canapea si sub canapea, iar pe langa computer pe birou (pt ca pe asta nu-l folosesc mobil, am altul mai mic pe care il duc cu mine daca ma mut), 3 telefoane mobile + 2 incarcatoare, o carte tehnica, o cana de cafea nespalata de vreo 2 saptamani insa re-utilizata de mai multe ori de atunci, scrumiera plina, etc !! Dar astea NU ma supara DE LOC, ba chiar m-as supara daca mi-ar zice cineva sa fac ordine in camera sau pe birou, insa desktop-ul trebuie sa fie gol + curat pt ca altfel nu pot sa ma duc sa ma culc !!

  1. Exact despre asta vorbim. In jur poate sa fie furtuna, dar desktop-ul unui barbat trebuie sa fie liber si relaxant, aerisit :)

   Cred ca este vorba despre usurinta cu care faci curat pe desktop. Sa aduni obiecte de pe birou este cu mult mai solicitant decat sa muti iconite in foldere :)

 2. :)))))))@ Asta-s eu, fara Gossip. Mama, ce ma baraia al meu sa fac ordine, sa alea alea, sa sterg fisiere definitiv, nu sa le trimit la gunoi. Credeam ca sunt eu asa, dar daca e o chestie studiata, m-am linistit.

  1. Este o chestie stuadiata de mine :) Nu stiu sigur daca exista si cifre in acest sens, dar asa se intampla. Gossip era un bonus, nu toate fetele se uita la Gossip Girls, dar sigur numele serialului poate fi inlocuit cu succes de un altul.

   Si pun pariu ca in casa faci ordine si disciplina o data la cateva zile, iar pe desktop faci o data la cateva luni :)

 3. Mare parte a femeilor corporatiste au o regula de aur: totul se salveaza pe desktop.

  Si, totusi, de ce sa pui degetul pe desktop?… :)))

 4. Haaaa, foarte tare :))
  În nici un caz filme pe desktop!! :)) Nici muzică și nici poze de dimensiuni mari. Pe desktop salvez și eu, când mă grăbesc, fișiere sau imagini pe care mi le trimit alții uneori pe mess. Sau chestii temporare, pe care oricum le șterg a doua zi, sau de care am nevoie o perioadă în mod constant. Le deschid mai rapid de pe desktop.

  În rest cred ca am o mie de foldere și subfoldere (nu pe desktop). Pozele sunt puse în vreo trei categorii mai mari, fiecare cu subfolderele ei specifice :)) Documentele la fel, muzica etc. Organizate bine :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus