Dimineaţa simt nevoia să îmi fac ritualul. Cafea, apă rece pe faţă, cuvintele lui Busu despre vreme, câteva predicţii de la Neti şi o gură de aer proaspăt de pe geam. Îmi place să îmi construiesc în minte propriul drum pentru fiecare zi.  Nu prea mă las influenţat de vorbele specialiştilor, dar tentaţia este uneori mare. Uneori rezist cu greu să nu îmi arunc ochii pe rândurile care mi-ar putea precize câştiguri la loto, contracte şi colaborări fructuoase, plimbări şi călătorii exotice sau fericire infinită. Predicţiile sunt bancuri bune, astrologia este de studiat.

Astrologia este o ştiinţă ocultă care se ocupă cu descifrarea şi prezicerea destinelor individuale sau colective. Are la bază studierea poziţiei şi mişcării aştrilor (Soare, Luna, planete); analiza constelaţiilor sau a unor fenomene cereşti.  Cum vârsta aştrilor este doar estimată, la fel pot spune şi despre astrologie, are o vârstă multimilenară. Astrologia a luat naştere în acelaşi timp cu umanitatea. Dar a avut nevoie de trecerea omului de la starea animalică la cea de fiinţă gânditoare, ca să capete un sens. A avut nevoie ca omul să mediteze la rostul său în lume şi la fenomenele înconjurătoare.

Astrologia i-a preocupat mult pe oameni. Pe cei mai mulţi i-a fascinat de-a dreptul. Pentru a-i desluşi tainele, au fost create sisteme complexe care spun uneori mai mult decât obiceiurile şi mitologiile fiecărui popor. În încercarea de a citi destinul, cu  5000 de ani în urmă, chinezii au început să urmarească astrele. Egiptenii au făcut-o şi mai devreme. Mayaşii ceva mai târziu. Conform astrologiei vechi, omul face parte din Cosmos şi fiecare are locul lui bine stabilit în Univers. Viaţa omului ar fi influenţată în permanenţă de astre.

Şi astrologia indiană influenţează destinul omului în toate momentele existenţei. De la naştere şi până la moarte. Conform concepţiilor, astrele au corespondente în fiecare punct al corpului uman. Mişcarea lor influenţează întotdeauna spiritul.

La început oamenii au încercat să explice prin astrologie esenţa fenomenelor, pur divinitoriu. Mai târziu, pe baza unor corelaţii mai mult sau mai puţin logice, oamenii au ajuns să facă legături între ceea ce se petrece în cosmosul vizibil şi viaţa pe Pămant. Astrele nu numai că influenţează destinele, dar se influenţează reciproc, se inhibă sau îşi intensifică acţiunile. Influenţe care au corespondent în viaţa omului.

Dar oare astrologia ne poate arăta calităţile sau defectele? Ne poate prezice conjuncturile în care vom câştiga sau vom pierde? Ne permite să corectăm sau să preîntâmpinăm anumite evenimente? De ce suntem mereu tentaţi să ne aflam viitorul? Nu putem să ne lăsăm spiritul să meargă liber? Dacă aflăm despre viitor, ce sens mai are necunoscutul sau imprevizibilul?

Universul este al meu, iar eu sunt al Universului.