Deși pentru femei, bărbații par uneori atât de complicați, nu sunt. Niciodată. Uneori bărbații reușesc să mascheze foarte bine simplitatea  cu care își construiesc viețile, cu care  gândesc. Dar în esență bărbatul rămâne un mecanism simplu. Vânător și atât. Are în mână arcul, are în plan vizual căprioara și are în minte faptul că trebuie să ducă ceva de mâncare femeii. Așa se desfășoară o zi normală din viața bărbatului. Sub acest fond, care capătă forme atât de diferite. Nu sunt expert, dar respir.

Ca să pot spune despre un mecanism că este simplu trebuie să îl compar cu un altul. Femeia funcționează după un mecanism ceva mai complicat. Poate șă asiste la patru discuții în același timp, e ceva natural pentru mecanismul ei. În mod natural este mai vorbăreață, mai atentă la detalii, mai puțin orientată, mai greu de cucerit, mai greu de iubit. Ea poate urmări mai multe evenimente în același timp, poate să rezolve totul cu o fluturare de gene, cu o atingere, cu o șoaptă. Poate să dea naștere, poate să cadă și să se ridice de multe ori în aceeași zi. În timp ce bărbatul este construit să urmărească doar căprioara. A căzut, căprioara a fugit, sistemul a dat eroare.  Un singur element, iată. Bărbații funcționează simplu și consideră natural faptul că trebuie să fie tratați simplu.

Sunt anumite aspecte ale vieții pe care bărbații le iubesc și altele pe care le urăsc. Mecanismul acesta de tip 1 sau 2 funcționează perfect pentru bărbat. Indiferent cât de mult se chinuie să se comporte altfel, în ultimă instanță un bărbat va recurge la două opțiuni. Alb sau negru, 1 sau 2, adevărat sau fals. Simplu. Indiferent cât de mult ar încerca o femeie să schimbe asta, nu va reuși. Va reuși probabil să-l determine pe bărbat să îmbrace cu altă husă mecanismul său simplu, dar ceea ce funcționează foarte bine pe două roți nu are nevoie de patru. Simplu. Mecanismul femeilor funcționează mai complex. Nu se rezumă la două variante, nu se alege mereu calea cea simplă.

În momentul în care femeia acceptă faptul că pentru un bărbat este suficient un cuvânt simplu relațiile dintre ei vor fi altfel. Un da sincer sau un iubitule simplu, un mergem sau facem, cântărește, pentru bărbat, cu mult mai mult ca un sacou primit de ziua lui. Femeile funcționează altfel. Pentru femei căile trebuie să fie multiple. Așa cum nu se întâmplă la bărbați. Unele femei încearcă să schimbe asta și greșesc. Un bărbat nu mai este bărbat dacă funcționează după un sistem complex. Pentru că tocmai sistemul simplu îl face să fie bărbat. Bărbații înțeleg și nu doresc să schimbe mecanismul de funcționare al femeilor. Și bine fac.  Femeile încearcă să ajusteze mecanismul bărbaților și asta le va face nefericite în viitor.

Pentru că într-un final femeia va realiza  că nu poate să schimbe bărbatul de lângă ea, ceea ce va conduce la o ruptură. Sau va realiza că îi este dor de bărbatul de care s-a îndrăgostit. Primul, nu acesta schimbat. Ruptură din nou. Bărbatul nu se schimbă, mecanismul lui rămâne același dar maschează foarte bine schimbarea. Însă el tot căprioară trebuie să vâneze. Femeia trebuie să o gătească în moduri diferite. Bărbatul deja a înțeles asta și chiar dacă nu îi place preparatul, se mulțumește cu gândul că el și-a făcut treaba. Mâine mâncarea va fi sigur mai bună. Și este! Simplu. (Articolul reprezintă viziunea mea asupra acestei dezbateri)

Mecanismul de funcționare al bărbaților este simplu. Nu simplist.