Toți știu ce înseamnă putere. Mai devreme sau mai târziu beneficiem de ea. Puterea reprezintă capacitatea de a realiza ceva. De-a lungul timpului, oamenii au învățat că puterea nu se materializează în forță fizică. Nu trebuie să fii inzestrat de natură cu mușchi sau cu o înălțime peste medie ca să te simți puternic. De cele mai multe ori se pune semnul egal între putere și influență. Și nu este greșit deloc. Pentru că un om puternic este un om cu o capacitate desăvârșită de a influența, de a crea trenduri sau de a determina masele să îmbrățișeze un anumit comportament.

Nu am absolut nimic împotriva bisericii. Chiar sunt de părere că este foarte util un pol puternic, așa cum este creștinătatea sau credința, în general. Pentru că acest pol îi determină pe oameni să fie mai buni, să ierte, să se căiască și așa mai departe. În mare, religia îi învață pe oameni să fie echilibrați. Credința are la bază un mecanism de funționare bazat pe aspecte normale ale vieții. Oamenii au însă la bază un mecanism de funcționare bazat pe dorința de a avea putere. Iar atunci când omul află că deține puterea, că are posibilitatea să influențeze, trece la acțiune. Direct sau indirect va încerca să creeze trenduri, să îi determine pe ceilalți să gândeasă în sensul impus. Iar asta se întâmplă oriunde, oricând, în orice domeniu.  Aici greșesc oamenii care propovăduiesc acel cuvânt al Domnului de care mulți se tem.

Diferența dintre ceea ce numesc eu destin și ceea ce numește clerul bisericesc voia Domnului este nulă. Sunt două lucruri identice. Faptul că eu nu utilizez cuvinte din aria semantică a bisericii nu înseamnă că nu cred. Fiecare om crede în ceva. Unii au găsit potrivit să denumească divinitatea (Dumnezeu Iisus, Allah, Buddha), iar alții nu. Fiecare atribuie puterii un anumit sens. Eu consider că puterea este in mine, tu probabil consideri că puterea este (la) Dumnezeu, iar altul că puterea este (în) energia Universală. Deși utilizăm cuvinte diferite, ne gândim cu toții la același lucru,  la putere. Cine deține puterea absolută asupra vieții, asupra spațiului și asupra timpului? Greu de spus, dar ușor de conceput.  Puterea, indiferent de numele ei.

Ai avut momente în care te-ai simțit puternic? Te-ai gândit vreodată la cauza puterii? Ce te face să te simți un om puternic? Care ar fi primul lucru pe care l-ai face dacă mâine ai afla că deții puterea absolută?

Morala: Puterea este în tine!

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]