De foarte multe ori mă gândesc la cum ar arăta lumea dacă… ar exista o formulă magică, un cuvânt care să te transforme în eroul tău preferat? Cum ar arăta lumea dacă ai avea puterea să te teleportezi în alt loc, pur și simplu? Cum ar arăta lumea dacă ai putea călători unde vrei tu? Într-o clipă . Poc…și ești pe plajă, lângă cea mai limpede apă, cu cel mai colorat cocktail în mână. Sau în munți, unde vrei tu. Cum ar fi să te trezești dimineața, exact acolo unde vrei?

Aici, pe cea mai întinsă plajă e călduț, dar adie un vânt răcoros care te calmează. E o atmosferă plăcută de vară. Te întinzi cu dreapta în sus și cu stânga în jos, căscând și gândindu-te că n-ai nimic de făcut. Aici banii cresc în copaci. Aici oamenii sunt frumoși sau urâți, în funcție de cum a dorit fiecare. Aici este locul în care trăiesc oameni cu puterea de se teleporta oriunde vor. Toată lumea gândește ca tine, tu gândești la fel ca toată lumea. Cum ar arăta lumea dacă toți am gândi la fel?

Aparent interesantă, dar oarecum robotică, lumea de la buza paharului lung – umezit de la condens –  în care fâlfâie cocktailul tău preferat, nu prea mai pare chiar așa cum ți-ai dorit-o. Arăți exact așa cum ți-ai dorit toată viața, poți să faci orice, oricând vrei tu, nu te grăbește nimeni. Aici oamenii sunt extraordinar de înțelegători, înțeleg exact ceea ce le spui oricând, iar tu înțelegi perfect ceea ce spun ei. Gândiți perfect la fel. Începe să-ți fie ușor dor de birou, dar parcă nici cea mai întinsă plaja nu este ușor de părăsit. Parcă era mai frumos în spațiu…

Cum ar arăta lumea dacă ai avea puterea să te teleportezi în alt loc?

Morala: Nimic nu e ceea ce pare.