Dacă aş avea o bagheta magica. Exercițiu de imaginație

Gânduri12Comentarii

Ești aici:··Dacă aş avea o bagheta magica. Exercițiu de imaginație

O bagheta magica, asta mi-am dorit de Crăciun. Cum probabil nu am fost suficient de bun şi nici cuminte, Moşul m-a fentat. Nu mi-a adus baghetă magică, deşi mi-o doresc de când eram copil. Nu-i nimic, poate-l conving anul acesta, am douăsprezece luni la dispoziţie să-i demonstrez că o merit. Nu vreau nici să mă îmbogăţesc şi nici să-mi vindec vreo boală rară cu ea. Nu vreau nici să fac rău cuiva şi nici s-o flutur hlizindu-mă după ce transform oamenii în animale mici. Promit că nu. O voi folosi în alte scopuri.

Dacă aş avea o bagheta magica aş face banii să dispară. Aş flutura bagheta de două ori şi în secunda următoare ar dispărea toţi banii de pe Pământ. Poc. Deşi poate nu pare, eu cred că oamenii ar fi mult mai fericiţi fără bani. Sigur, nu îi voi face fericiţi pe toţi, dar mie-mi place să cântăresc lucrurile prin prisma majorităţii. Se spune că 2% din populaţia Terrei deţine 98% din banii existenţi. Voi face mulţi oameni fericiţi, 98% din populaţie, chiar. Circa şase miliarde opt sute şaizeci de milioane de oameni vor scăpa de una dintre cele mai mari griji: banii. Ceilalţi vor trăi aşa cum au trăit majoritatea: cu grija banilor. Se poate trăi şi aşa.

Dacă aş avea o bagheta magica aş face animalele să vorbească. Nu pe toate, câte un exemplar din fiecare specie. De când eram copil m-am întrebat dacă animalele comunică atunci când scot sunete. Câinii parcă-şi spun poveşti. Uneori vesele, alteori triste. Balenele parcă îşi dau întâlnire, se complimentează, îşi cântă. Delfinii parcă-şi spun bancuri, râd, se distrează. Caii parcă se ceartă, urlă, ţipă. Dar oare chiar aşa se întâmplă? Nu ştiu, dar voi afla după ce voi intra în posesia baghetei fermecate.

Dacă aş avea o bagheta magica aş vrea ca pentru o singură zi să aud gândurile tuturor. Sigur că mimica fiecăruia te determină să intuieşti de multe ori ceea ce gândeşte. Dar nu este mereu aşa. Mi-aş dori ca o singură zi să pot asculta gândurile fiecăruia. Promit să am răbdare.

Dacă aş avea o bagheta magica aş elimina ideea de ţară, graniţe sau limbă. Vom fi cu toţii pământeni care vorbesc pământeana, o limbă cu totul nouă. Vom avea libertatea să mergem oriunde, oricând. Vom putea să vorbim cu oricine fără să ne lovim de bariera lingvistică. Capetele luminate din Europa se chinuie să implementeze ideea de globalizare şi bat pasul pe loc de ani buni. Eu voi face o altfel de uniune prin fluturarea baghetei de două ori.

Voi elimina nevoia de carne; voi călători câteva sute de mii de ani în trecut; voi traversa universul; voi determina oamenii să gândească simplu, voi pune natura deasupra omului. Vom trăi într-o lume în care nu există bani, nu există limbi străine, nici graniţe, nici diferenţe între oameni. După ce fac toate astea am să-i întreb pe pământeni dacă vor să inventez banii, explicându-le simplu ce pot face cu ei. Tu ce ai face dacă ai avea o bagheta magica?

Morala: Magia este capacitatea realităţii de a se autodepăşi.

Ai aflat? Am scris un roman pe care l-am cifrat. Ofer cheia de acces oricui este dispus să îl parcurgă. Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]

12 gânduri despre „Dacă aş avea o bagheta magica. Exercițiu de imaginație”

 1. Văd că la tine se aplică ideea că pe măsură ce înaintăm în vârstă, nu ne mai dorim nimic din ceea ce poate fi cumpărat. Tu-ți dorești baghete magice. :)
  Partea cu dispariția banilor e cu semnul întrebării. Fie ne întoarcem la troc, fie ajungem la haos. E vorba de supraviețuire, așa că la cum e omenirea asta, ne-am ucide între noi pentru hrană și bunuri. În rest, nu pot să zic că nu m-ar tenta și pe mine să văd urmările folosirii unei astfel de baghete magice. :)

  P.S. Îți doresc, cu ceva întârziere, un an plin cu postări bune și lucruri frumoase în jur!

  1. Sarumana. Si eu iti doresc multe motive de bucurie. Vezi la sfarsit daca a fost un an bun sau foarte bun :)

   Nu, as elimina banii si tot ce tine de istoria lor. Reformatez mintile tuturor si o luam incet de la zero. Mi se pare mult mai palpitanta viata primitiva, cum ar veni. Prea ne dicteaza viata lipsa/prezenta lor. Ajunge. Nu mai vreau bani :)

  2. Mai întâi, mulțumesc! Apoi, din moment ce spui cu atâta convingere că nu mai vrei bani, eu cred că faci parte din cele două procente ale populației Terrei, iar cum știi că nici la anul nu vei primi o baghetă magică, îți permiți să ai dorințe din astea. :))
   Mie mi-e destul de greu să cred că oamenii, chiar și cu mințile reformatate, ar putea trăi în armonie, fără să-și dorească tot timpul mai mult. Nu mai mulți bani, ci mai mult, iar de aici se ajunge repede la necesitatea existenței unei forme de schimb.

 2. Degeaba ai elimina tu graniţele. Se vor găsi destui care să spună că mai bine e fiecare cu gaşca lui, deci teritoriul lui. La fel şi cu banii, şi cu toate magiile tale. Le-ar spulbera nişte oameni de bine…

  1. Daca inversul zanului este zana, nu :)
   Spre deosebire de bagheta lui, eu nu o folosesc in scopuri inselatornice. El te vrajeste sa te indatorezi, eu doar vreau sa schimb lumea :)

 3. Schimbările bruște sperie oamenii. Dacă ai face lucrurile astea treptat, probabil că s-ar acomoda – majoritatea, în cele din urmă. Însă, așa cum multe scenarii utopice o arată, e în firea omului să caute mereu altceva, mai mult, să depășească „granița” – oricât de perfectă ar fi ea :) Riști să te transformi într-un tiran cu baghetă magică :))

  Oricum, la modul ideal, și eu aș vrea să dispară ideea de bani și tot ce ține de ea, precum și ideea de granițe / state. Dacă privești umanitatea din exterior, e imposibil să nu observi până la urmă absurditatea și tragi-comicul unor astfel de idei :)

 4. Suntem multi cei care ne dorim sa dispunem de o bagheta magica insa am vaga impresie ca prezenta unui astfel de instrument nu ar aduce deloc beneficiile scontate. O viata usoara nu are farmec :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus