Apocalipsa. De ce nu murim pe 21 decembrie 2012

GânduriComentariile sunt oprite pentru acest articol.

Ești aici:·Apocalipsa. De ce nu murim pe 21 decembrie 2012

Cea mai în vogă fiţă a ultimilor ani este dezbaterea modului în care vom muri pe 21 decembrie 2012. Fel şi fel de oameni au oferit diferite versiuni ale sfârşitului. Iată câteva dintre variantele sumbre: ploaie de meteoriţi, cutremure devastatoare, se rupe Terra în două şi ne înghite, iese o mână imensă dintr-un vulcan şi uite-aşa ne bate până ne facem una cu pământul (poc poc poc!). Alţii consideră că se vor întoarce extratereştrii. Cam aceiaşi care ne-au predat lecţii pentru construirea piramidelor sau a oraşelor antice. Eu cred altceva.

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinati de constelatii si de traiectoria Pamantului. Indienii vorbeau pentru prima data despre marele ciclu cosmic de 26000 de ani. El a fost insa dezvoltat si adus la perfectiune de catre mayasi. Acestia din urma au alcatuit si un calendar pe baza acestui imens ciclu. Dupa cum probabil stii, calendarul se termina pe data de 21 decembrie 2012. Dar ce inseamna acest mare ciclu? De ce toata lumea crede ca el coincide cu sfarsitul lumii? Raspuns: pentru ca asta vinde. Toate culturile vechi ce au studiat fenomenul vorbesc despre un nou inceput, o noua era, o alta treapta pe scara civilizatiei.

Nu ma pricep la pictura, dar sper ca este macar inteligibil daca nu artistic, desenul meu. Imi este mai simplu sa vorbesc pe schema, asa am invatat in scoala. Ideea este destul de simpla. Omenirea s-a mai aflat in aceeasi situatie din punct de vedere planetar, in anul 23988 inaintea erei noastre. De atunci si pana in prezent, civilizatiile au cunoscut o ascensiune fantastica si un declin. Este si aceasta o lege fireasca a naturii.  Tot ceea ce urca, trebuie sa si coboare. Epoca de aur, foarte vizibila la egipteni, a avut loc in jurul anului 10988 inaintea erei noastre (conform graficului). Gurile rele sustin faptul ca asta ar cam fi si varsta Sfinxului, dar asta este o alta discutie.

De ce nu murim pe 21 decembrie 2012? In primul rand pentru ca experienta ne-a demonstrat ca data trecuta nu s-a intamplat nimic rau. Ba dimpotriva! Incepand din punctul de minimum si pana in prezent, adica in doar 26000 de ani omnirea a cunoscut o transformare colosala. A dat pesterile pe vile cu piscine, a schimbat sulita cu bombele biologice, iar cetele sunt acum metropole. Ne-am schimbat putin, recunosc. Ne-am schimbat atat de mult incat sa putem sa ne imbogatim de pe urma unui eveniment firesc: inceputul unui nou ciclu cosmic.

Cultura maya, care a despicat firul in patru in ceea ce priveste calatoria Pamantului pe o anumita axa a tras concluzia ca in momentul in care ne indreptam spre Soarele Vindecator (Epoca de aur) suntem treziti spiritual, iar atunci cand ne indepartam de el avem o stare de adormire spirituala. Ceea ce inseamna ca in perioada 2012 – 15012 era noastra, vom fi retreziti din punct de vedere spiritual. Asta te sperie? Pe mine ma incanta. Daca asa arata apocalipsa, da-mi te rog doua mari la pachet si inca una medie pe care sa o servesc aici. Singurul regret pe care-l am ar fi faptulc a nu apuc sa vad noua societate construita in jurul anului 15.000 era noastra. Cred ca as avea ce vedea.

 

Morala: Am ajuns la un nivel de dezvoltare în care singurul care mai poate aduce apocalipsa este omul.

6 gânduri despre „Apocalipsa. De ce nu murim pe 21 decembrie 2012”

  1. Ai făcut o demonstrație logică și argumentată. Sunt destul de sigur că nu ne vom sfârși la propriu, sfâșiați de natură, însă așa cum ai spus și tu noi ne-o putem face cu mâna noastră foarte ușor.
    Totuși, mă bucur că am supraviețuit „sfârșiturilor” anterioare anunțate în 1999, 2000, 11.11.2011,06.06.2006,precum și nenumăratelor apocalipse anunțate de diverși oameni dubioși.:)

    1. Da, cineva spunea mai in gluma mai in serios, ca reprezentam o generatie foarte tare. Am trecut cu bine peste cel putin 3 apocalipse, trecem si peste a patra :)

  2. M-au plictisit astia la maxim cu apocalipsele lor, nici cea mai mica emotie nu ma mai trece cand aud cuvantul. I-as huidui din tot sufletul pentru asta :))

    Cam la explicatiile astea m-am oprit si eu in ceea ce-i priveste pe mayasi, am vizionat ceva documentar anul trecut parca si explica frumos acolo un om rational cam ceva similar cu ce spui tu aici – legat de ciclicitate si de evolutie spirituala care incepe in aceasta perioada pentru umanitate. Dar evident ca astfel de idei nu sunt mediatizate, ca de ce sa inteleaga oamenii cultura mayasilor, cand mai bine le zicem ca vine sfarsitul lumii si bagam frica in ei.

    Dincolo de valul apocaliptic (care e sustinut mai subtil sau nu de mass-media), mi se pare ca a luat amploare (in backstage, sa zicem) si fenomenul ,,iluminarii” (awakening) – tot mai multi oameni isi indreapta atentia inspre acest concept. Asa mi se pare. Ma rog, ca 80%, daca nu mai mult, dintre cunoscutii mei sunt ferm convinsa ca nu au auzit termenul niciodata, insa l-am observat – fenomenul – pe ici, colo, ceea ce inseamna ca e si asta o directie pentru unii :)

    1. Este o directie, daca ma intrebi pe mine, cu mult mai normala decat imbratisarea teoriei sfarsitului sau cea a apocalipsei.

      In fond, groso modo, despre iluminare vorbeau si mayasii :) Trezirea spirituala poate fi confundata cu iluminismul, pana la urma.

      Dar asa cum se intampla mereu, unii se trezesc mai devreme, altii mult mai tarziu. Marea miza este sa uniformizam fenomenul.

  3. Nu mai zic ca am citit ca s-a calculat gresit pana si data acelui nou inceput al trezirii spirituale, ca e peste 200 de ani, nu acuma, cf niste lucrari de doctorat al unor mayasi-ologi chiar destul de respectabili comparate cu niste foste texte de pe langa zona Marii Moarte…care alea cred ca nu a apucat inca sa le citeasca Dan Brown, ca altfel afla mai multa lume despre NOUA data propusa prin 2224 sau 2228, ceva de genul asta.

    1. Da,s tiu despre ce vorbesti, dar acele calcule menite sa le corecteze pe acestea sunt gresite.

      Faptul ca anumite planete se aliniaza cu centrul galaxiei reprezinta un eveniment determinabil. Este destul de simplu.

      Nu aceasta era insa problema existentiala ci mentalitatea semi-dubioasa a oamenilor. Frica indusa de sfarsitul lumii :) Cum suna „sfarsitul lumii” :))

Comentariile sunt închise.

Sus