Voi fi sincer: se întâmplă ceva bizar. Și nu este vorba despre modă sau despre reinterpretarea ei. Se întâmplă ceva dubios cu anumite femei. Femei care sunt într-o permanentă goană după modern, care vor neapărat să fie la modă și care lasă impresia că sunt dispuse să facă orice pentru a fi întotdeauna în centrul atenției. Nu este un lucru rău să fii în centrul atenției, evident. Mijloacele prin care ajungi să fii în centrul atenției pot fi însă greșite. Multe femei nu mai poartă sutien – vad zilnic femei fara sutien, multe. Incerc sa pătrund esența lucrurilor. De ce?

Femeia a fost curtată întotdeauna pentru că a știut să ascundă ce este mai important. Femeia știe că bărbații sunt înnebuniți după necunoscutul ascuns. Femeia a determinat bărbatul să alerge după ea pentru că a știut să creeze un echilibru între mister și dezvăluire. Femeia are o abilitate înnăscută de a  lăsa frimituri la vedere, niciodată pâinea întreagă. Frimiturile sunt menite să incite. Femeia știe că bărbatului îi place să lupte pentru a obține ceea ce-și dorește. Știe că așa este el structurat genetic. Unui bărbat i se pare întotdeauna mult mai dulce fructul la care ajunge foarte greu. Femeia a învățat lucrul ăsta de foarte mult timp, iar poziția pe care o are acum în societate se datorează într-un fel și acestei capacități a ei de a se ascunde. Totuși văd zilnic femei fara sutien, – de ce?

Foarte multe femei însă au renunțat la sutien. Nu bucata de cârpă care acoperă sânii este importantă, ci faptul că femeia dă semne că vrea să renunțe la mister. Adică la ceea ce o definește încă din cele mai vechi timpuri. A scurtat blugii până când au ajuns să fie confundați cu indispensabilii. A desfăcut nasturii de la cămașă mai mult decât trebuie și a renunțat la sutien. Sau a înlocuit cămașa cu un tricou transparent. Ce urmează? Renunțarea la top – întoarcerea la viața tribală din Africa. Nu ma socheaza ca exista atatea femei fara sutien, mă uimește însă ușurința cu care este eliminat misterul. Ce ar mai putea ascunde o femeie dezbrăcată?

Goana aceasta nebună după centrul atenției este înțeleasă greșit, cred eu. Femeile care trăiesc cu impresia că dezbrăcându-se au de câștigat, gândesc prost – e fix pe dos, chiar dacă pare ciudat. Publicul țintă pentru femei dezbrăcate este acela care este, iar afacerea se poate dezvolta doar pe termen scurt sau foarte scurt. În momentul în care femeia vine pe tavă în fața bărbatului, interesul lui pentru ea va tinde la zero. Ușurința cu care unele femei se dezbracă este anormală. Iată de ce cred cu tărie că femeile care nu sunt la modă și care încă știu să conserve misterul vor avea întotdeauna de câștigat. Femeile care știu să se ascundă sunt cu adevărat femei, restul încearcă.

Atunci când femeia renunță la mister, renunță la feminitate.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]