Gesturi

Gânduri2Comentarii

Ești aici:··Gesturi

Dacă te uiți de la distanță ai impresia că mai au puțin și încep să-și care pumni. Sunt ca doi boxeri înainte de începerea meciului. Se privesc inițial de la depărtare, pornesc hotărât unul către celălalt. Se încruntă, se apropie, se miros, se depărtează, ridică mâinile, le coboară, le încordează, ce să mai,  un ritual senzațional. Habar n-ai ce urmează, pentru ca personajele din fața ta sunt imprevizibile până în măduva oaselor.

Dacă ai curajul să te mai apropii putin vei observa ca atunci cand vorbesc le sare saliva din gura. Foarte rar se intampla ca unul sa il lase pe celalalt  sa vorbeasca mai mult de treizeci de secunde. De cele mai multe ori se intampla ca cei doi sa vorbeasca unul peste celalalt. Evident, pentru a te face inteles intr-o astfel de „conversatie” trebuie sa fii cat mai energic, sa tipi cat mai tare. Asa ca nu trebuie sa te mai apropii, pentru ca se aude perfect si de la cei treizeci de metri aflati intre tine si ei.

Daca totusi esti dispus sa risti, poti sa te mai apropii. Vei descoperi astfel ca neavand capacitatea de a se impune, pe rand, cate unul dintre interlocutori ii pune usor mana pe incheietura celuilalt, de parca ar vrea sa il traga mai aproape, dar sa il indeparteze in acelasi timp. Esti hipnotizat, stiu, dar asta se intampla. Aflat la o distanta relativ mica, poti sa vezi ca din cand in cand, pe rand, cei doi isi freaca palma de fata. Nu pentru ca este cald, ci pentru ca saliva catapultata de celalalt incepe sa gadile.

Tu esti curios si risti imposibilul: mai faci cativa pasi. De la cei cativa metri poti observa foarte usor ceva la fel de interesant. Cel care vorbeste mai mult de douazeci de secunde, pe langa faptul ca isi improasca interlocutorul cu saliva de temperatura corpului, in colturile gurii tine saliva pe care si-o sterge discret cu mana libera, dreapta. Pe stanga o are captiva sub palma dreapta a colegului cu care discuta. Afli ceva care iti zguduie principiile: cei doi  nu se cearta, dezbat subiecte banele. Prea banale. Doar ca ei nu sunt ca tine, ei reprezinta cu mandrie categoria celor care gesticuleaza excesiv.

Morala: Câinele care latră nu mușcă!

2 gânduri despre „Gesturi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus