Orice eveniment marcant din viața omului înfige  un steguleț imaginar de culoare roșie  în memoria lui. Steguleț care are capacitatea de a reorganiza modul în care omul va cântări evenimentele viitoare. Mi se pare interesant cum o cauză exterioară poate schimba maniera de judecată într-o secundă. Percepția asupra vieții se schimbă uneori la 180 de grade. Tot ce era gri  înainte, devine alb după. Sau invers.

Persoanele care experimentează evenimente cutremurătoare își schimbă percepția asupra vieții într-un mod drastic. Într-un fel sau altul, un accident deosebit de grav din care scapi ca prin urechile acului te va determina să prețuiești viata la maximum. Tot ceea ce urmează după steguleț va fi cântărit altfel. Vei aprecia altfel fiecare secundă de veselie, fiecare zâmbet sau fiecare plimbare în parc.  Problemele considerate foarte grave înainte de steguleț devin mizilicuri ulterior.  Ceea ce înseamnă că din când în când este foarte util un astfel de steguleț; care să te readucă pe pământ.

Oamenii au tendința naturală să-şi construi singuri probleme. Care probleme sunt de cele mai multe ori glume pentru cei pățiți. Adevăratele probleme lovesc dur şi adânc. Și de cele mai multe ori sunt iremediabile. Atunci când crezi că ai probleme, amintește-ţi de prietenul tău din copilărie care şi-a pierdut un ochi, amintește-ți de vecinul tău care a paralizat după ce a alunecat pe gheață, de colega ta fără un picior sau de bunul tău prieten care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Ah, şi fostul tău coleg care la patru săptămâni după ce i-a născut nevasta, a căzut pe scări şi a murit într-o dimineață în goana spre birou.

Dacă în firea destinului ar fi fost dreptatea, atunci nu te-ai fi născut niciodată.