Magia sărbătorilor

Gânduri15Comentarii

Ești aici:··Magia sărbătorilor

Da. Să fim mai buni, să iertăm, să nu ne certăm cu nimeni, să fim cuminți și să cumpărăm multe cadouri. Aveam nevoie de o sărbătoare care să ne îndemne să fim mai buni. Nu neapărat că nu prea mai suntem, dar ne place să ne jucăm de-a bunătatea. Iar bunătatea trebuie manifestată în jurul Crăciunului. Nu contează că nu ai fost bun în restul anului. Te salvezi la sfârșit, dacă te lași sedus de Magia sărbătorilor. Închizi ochii, îți rupi de la gură mormăind un fel de blesteme, dar iată-te transformat. Ești liber să-ți reverși toată bunătatea acumulată peste an…

Vei cumpăra brad, globuleţe, instalaţie şi beteală. Vei sta la cozi imense în supermarketuri, pentru că Magia sărbătorilor va tripla capacitatea stomacului tău în această perioadă. Vei avea nevoie de multă carne, în primul rând. Vei avea nevoie de băutură. Iar băutura trebuie să fie neapărat adecvată. Nu se cuvine să bei în perioada sărbătorilor ceea ce bei în cursul anului. Stomacul tău mărit devine dintr-o dată pretenţios la toate. Băutură scumpă, să fie. Eventual ceva ce nu ai mai băut niciodată. Multă şi scumpă.

După asigurarea bunurilor de bază te vei lăsa hipnotizat de dulciuri. Ce sărbătoare se desfăşoară fără dulciuri? Cu cardul de credit în mâna tremurândă vei cumpăra cadouri celor dragi, pentru că aşa se traduce bunătatea. Vei trimite mesaje de felicitări, poezii, catrene, emailuri, poze apropiaţilor, pentru că aşa se traduce bunătatea. Vei răspunde mesajelor primite în zilele de sărbătoare, chiar dacă ai băut prea mult vin, chiar dacă ai îndesat în tine până nu te-ai mai putut ridica. Magia sărbătorilor îţi dictează modul ve viaţă, ai intrat, trebuie să joci.

Vei mânca foarte sănătos în această perioadă. Stomacul tău triplu se va răsfăţa cu: neapăratele sarmale, nelipsita salată de Boeuf (cu carne), urgenta friptură de porc (pe grătar), obligatoria tobă, imperativul lebăr şi superdieteticul caltaboş (cu puţin muştar). Legumele sunt interzise în această perioadă. Magia sărbătorilor nu tolerează consumul legumelor, altele în afară de cele din salata de Boeuf. Sacrificii, dar şi avantaje, nu-i aşa? Mănânci mult, bei mult, te resfeţi, faci cadouri, eşti bun. Asta până la revelion. Finalurile trebuie cinstite. Ultima zi a Magiei sărbătorilor te va obliga să reduci totul la satisfacerea unei singure nevoi: setea.

Magia sărbătorilor ne face graşi, beţivi şi ipocriţi. Uneori

15 gânduri despre „Magia sărbătorilor”

 1. :)) Razvan, si pe mine ma amuza! Nu inteleg de ce, atunci cand spunem „sarbatoare”, spunem, obligatoriu, „MANCARE PANA CRĂP” si „BĂUTURĂ PÂNĂ DAU ÎN COMĂ ALCOOLICĂ”…dar de, astia sunt oamenii…bine ca mai suntem cativa care constientizam…

 2. Prieteni, e amuzant faptul ca ne lasam furati de politicieni ? E amuzant ca suntem datori pana in 2100 ? E amuzant ca suntem cea mai saraca tara din Europa ? Daca va amuza toate astea, inseamna ca va meritati soarta !

 3. Acesta este, clar, un articol scris de un necunoscator si de un profan, incapabil sa inteleaga magia sarbatorilor petrecute la Urgente, cu matele explodate de-atata mancare ori capul crapat de-atata bautura.

  Acest comentariu este scris de asemenea de un inadaptat, care, in ajun de Craciun, s-a dus la supermarket sa cumpere brocoli.

  1. necunoscator, sigur, pentru ca inca nu reusesc sa inteleg cum poti sa mananci pana intepenesti. Hai ca bautura e altfel, te poate lua prin surprindere, dar cu mancarea chiar nu…

   Cum, nu ti-ai facut proviziile de Craciun cu o saptamana in urma? Moaaaa, nu mai vorbesc cu tine :))

 4. Intr-o nota optimista, capacitatea de a fi bun, fie si doar la nivel de comportament, exista in noi. Din pacate, se activeaza mai greu si doar la ocazii speciale. Ne-ar trebui cate o sarbatoare in fiecare luna. Februarie si Martie sunt acoperite, luna asta sper sa razbim :)

  1. Ne-ar trebui mai multa mintr. Bunatatea este in noi, in fiecare, numai ca unii o vad, altii o ascund :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus