Se spune că îți arăți adevărata față în situații extreme. Atunci când ai emotii înseamnă că ai o reacție afectivă spontană, de intensitate mijlocie şi de durată relativ scurtă. Aceste emotii au puterea de a schimba radical comportamentul omului, chiar dacă durează puțin.  Ele determină oamenii să fie naturali. Emoțiile oglindesc perfect caracterul  nefardat şi nestăpânit al omului, reflectă atitudinea firească a lui față de lumea înconjurătoare.

Interesant este că emoțiile însoțesc omul în cele mai importante momente din viața lui. Suntem obișnuiți să le atribuim un sens negativ. Şi spunem despre oamenii emotivi că sunt slabi. Dar este oare așa? Mie îmi plac oamenii emotivi. Sunt naturali. Eu nu am întâlnit până acum oameni care să nu treacă prin emotii. În plus, am observat că oamenii care își controlează foarte bine emoțiile tind spre un comportament robotic. Stăpânirea de sine este o armă pe care oamenii învață să o utilizeze foarte des. Atât de bine o folosesc unii încât uită cum e să fii om.

Societatea ne învață că este sănătos să ne îndepărtăm emoțiile sau să le ascundem foarte bine.  Dar cu cât emoțiile sunt mai intense, cu atât este mai mare șansa ca o întâmplare să devină memorabilă. Ținem minte evenimentele care ne marchează, adică cele care au declanșat emotii mari. Într-o lume fără emotii, toate întâmplările ar fi egale iar viața ar fi plată. Suntem oare cu adevărat pregătiți să ne ascundem emoțiile?

Modul în care te fâstâcești la prima întâlnire schimbând buchetul de flori din stânga în dreapta şi privind din minut în minut la ceas ar dispărea. Felul în care ei îi tremură mâinile vărsând vinul pe pantalonii tăi la prima întâlnire ar dispărea. Lacrimile pe care le-am vărsat în prima zi de școală ar dispărea. Ele şi toate celelalte. Minutele de așteptare a rezultatelor de la BAC ar fi uitate. La fel şi cele dinaintea admiterii, licenței, dizertației, angajării.  Ziua dinaintea vacanței planificate ar deveni banală. Cererea în căsătorie ar fi pistol cu apă. Așteptarea pe culoarele spitalului în care-ţi naște nevasta ar deveni x şi zero.

Ai emoții? Felicitări, înseamnă că ești om, bine ai venit printre cei vii.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]