Se spune că esența omului iese la iveală doar în situații critice. Cunoști adevărata fire a omului atunci când el este nervos sau supărat. Pentru că atunci se dezbracă de caracter, uită bunele maniere și își dă arama pe față. Este uimitor cum în câteva secunde orice domn devine nesimțit, orice doamnă devine lipsită de bun-simț. Este adevărat că unii au o toleranță mai mare la stres, iar alții mai mică. Controlul nervilor este o calitate rară.

Dacă adevăratele trăsături ies la iveală doar atunci când suntem nervoși înseamnă că nu suntem decât animale îmbrăcate frumos. Prea puțini oameni pe care îi cunosc își țin cu adevărat nervii în frâu. Majoritatea cunoscuților injură împroșcând salivă, gesticulează larg sau dau cu pumnii în masă atunci când sunt nervoși. Nu știu de ce, dar pe mine oamenii nervoși mă amuză. Mă calmează – Controlul nervilor este o calitate rară.

Uneori mă întreb de ce unii oameni consumă atât de multă energie în mod inutil. Am cunoscut oameni care tremură vizibil atunci când sunt nervoși, oameni care se bâlbâie sau oameni care pur și simplu uită cum se numesc. La polul opus sunt cei care își controlează perfect nervii. Nu schițează niciun gest, devin doar puțin mai serioși. Care este secretul lor și de ce nu îl împărtășesc și celorlalți? Să fie oare atât de greu pentru cei nervoși să-și găsească liniștea în momente de rătăcire? Aparent da – Controlul nervilor este o calitate rară.

Este uimitoare capacitatea omului de a înmagazina energie negativă. De a strânge din dinți și de a se păcăli că trece. Dar nu trece. Nimic nu trece dacă nu ești cu adevărat convins. Mai devreme sau mai târziu toate strângerile din dinți vor ieși la iveală. Totul ține de control. Secretul este să ai o lesă bună pentru toți nervii tăi, știi – Controlul nervilor este o calitate rară.

Morala: Oamenii nervoși au prea multă energie.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]