Geniile, din punctul meu de vedere, reprezintă oameni care au decis la un moment dat că este bine ca omenirea să își accelereze procesul de dezvoltare. Oameni care au considerat că evoluția, tranzitia la un alt mod de trai  (mai lejer) trebuie facută mai repede repede. Fiecare om are idei bune sau mai rele. Important este să-ți asumi răspunderea și să demonstrezi de ce calea naturală a evoluției este prea lentă. De ce omenirea are nevoie de ideile tale. Să ai curajul să-ți asumi punerea în practică a ideilor tale. Daca geniile, de-a lungul timpului, ne-au făcut bine sau nu, chiar nu are importanță. Deși majoritatea acceptă că ne-au făcut bine.

Veneram geniile, iar asta spune multe. Adică indiferent ce parere impărtășesc unii despre genii, ele sunt venerate. Noi, oamenii, ne arătăm aprecierea pentru genii prin picturi, sculpturi, le punem fețele pe monede sau pe bancnote, le utilizam vorbele de duh sau ne bucurăm de invențiile lor și în prezent. Chiar centralizam citate celebre de la ei. Asta înseamnă venerare? Eu spun că da. Prin cinstirea lor acceptăm și faptul că am avut multe de învățat de la ei și prin pictarea lor sau sculptarea lor afișăm în mod direct  această acceptare.

Exact așa făceau și civilizațiile străvechi. Venerau geniile și spuneau despre ele că reprezintă daruri de la zei. Ce zei? Sunt foarte multe denumiri. In anul 2012, învățând să fim mai practici am limitat denumirile pentru Ei. Dumnezeu, Alah, Buddha și alte câteva denumiri. Dar esența, zeitatea, rămâne aceeași. În mare, reprezintă o forță pe care oamenii de rând nu și-o pot explica. Motiv pentru care încep să construiască teorii. Se spune despre DaVinci că ar fi fost răpit de extatereștrii pentru cațiva ani, în tinerețe. Nu am cum să contest asta, oricât de bizar ar suna. Pentru că nici în prezent nu ne putem explica harul său de a vedea lumea viitorului atât de fidel.

Ce a aveut el în plus față de un om normal? La exterior nimic, iar pe interior este greu de spus. Cert este că el a avut curaj. A avut curajul de a se prezenta în fața lumii cu altceva decât voia Domnului. A avut curajul să-și pună întrebări ciudate și să-și găsească răspunsuri plauzibile. Unde a găsit el răspunsuri la cele mai încâlcite întrebări? Exact, în natură. Poate că în urmă cu mii de ani, au mai existat și alții ca el. Daruri de la zei. Modalitatea de a interpreta aspectele legate de genii nu s-a schimbat prea mult, câtă vreme încă nu suntem împăcați cu ideea că marile genii au fost tot oameni. Mai avem mult până departe.

Morala: Copiii se nasc la nouă luni, geniile se nasc ceva mai rar.