Nas, ROA și Blazing Vibes la BestFest în ziua 2

Gânduri3Comentarii

Ești aici:··Nas, ROA și Blazing Vibes la BestFest în ziua 2

La fel ca anul trecut, BestFest s-a ținut pe izlazul din Tunari. Diferența a fost făcută de vreme. Dacă anul trecut a fost mult praf, anul acesta a fost noroi, pentru că a plouat. Mult. E destul de ciudat sa bei Jagermeister și să dai din mâini stând în noroi , dar merită sacrificiul. Merită măcar prin prisma ineditului. Am reușit să ajung la BestFest în ziua 2 și să îl ascult pe Nas. Unul dintre preferații mei.

Înainte să vorbesc despre muzică vreau să vorbesc despre organizare. Care organizare mie nu prea mi-a plăcut. Pe lângă faptul că ploaia are această capacitate de a transforma pământul în noroi, nu aveai voie să intri cu umbrela. Trebuia să o abandonezi la intrare. Mulți s-au despărțit cu greu de umbrelele scumpe, alții le-au plasat strategic recuperându-le imediat după ce au intrat. Supărarile cauzate de pierderea umbrelei au trecut repede însă. Înăuntru era bâlci, era băutură, era mâncare, erau scene și era muzică.

Mirosea a mici, a frigărui, a tortilla, a clatite și a bere. Mâncarea a fost la putere anul acesta. Băutura nu prea. În afară de bere, șpriț și Jager avei opțiunile suc sau apă. Oferta nu a fost generoasă, dar nici de sete nu s-a murit. Neorganizații au băut multă bere, deși WC-urile erau destul de puține și departe de scenele importante. Dar să ne întoarcem la muzică.

Show-ul lui Nas a durat o ora pe ceas. Oră în care baiatul nu a respirat. A cântat la foc automat ajutat de DJ Green Lantern la platane și un negru bun de tot la tobe. Zice-s-ar că în ziua a doua a fost record de spectatori, circa 28.000 de oameni. Mulți, dar amorțiți. Abia-abia își mișcau palmele una spre alta. Abia răspundeau la dialoguri. Păcat, pentru ca Nas a prestat senzațional. Merita un public mult mai gălăgios și mult mai generos. În a doua jumătate a show-ului lucrurile s-au mai dezmorțit. S-au cântat If I ruled the world, Got yourself a gun, One mic și niște freestyle-uri care parca au mai dezghețat atmosfera la Bestfest.

Imediat cum a ieșit Nas am fost la ROA. Am fost uimit. Băieții ăștia fac o muzică electrenică deosebită. Merită atenție și mai ales apreciere. A fost multă voie bună la ROA, un show autohton care m-a dus cu gândul la petrecerile electro care se dau prin Marea Britanie. Păcat că scena Vodafone a fost atât de mică.

Mi-a mai plăcut ceva: Mtv și ProFM au ținut mulți oameni în priză cu muzică foarte foarte bună, la Bestfest. Pe scena Blazing Vibez s-a prestat un alt show autohton foarte interesant în opinia mea. Atmosfera de pe scena Blazing Vibez a fost foarte tare. Oamenii s-au distrat și pe și mai ales în fața scenei.

Prezența mea la BestFest a fost posibilă datorită lui Chinezu, pe care îl salut și căruia vreau să îi mulțumesc pentru invitație.

Morala: Pe muzică bună dansăm și în noroi.

3 gânduri despre „Nas, ROA și Blazing Vibes la BestFest în ziua 2”

  1. Nu mi-a placut deloc ce a fost anul trecut si anul asta am evitat event-ul :) La fel am facut si cu Liberty Parade, se degradeaza de la an la al si totul devine tor mai comercial. Cu toate astea, mi-as fi dorit sa vad reprezentatia Nas :)

    1. Reprezentatia a fost de mare clasa. Nu-ti ascund ca nu ma asteptam sa fie altfel. Nas este un mare artist in viata. Nu o spun pentru ca-mi place mie, dar este :)

      Origanizarea si noroiul…hmm. Mai bine ca nu ai venit.

    2. Cum am spus, singurul of era referitor la reprezentatia Nas…cat despre organizare si toate cele, as spune eu mai multe dar nu mai conteaza. Concluzia mea e simpla: de la an la an parca mai rau e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus