Nas, ROA și Blazing Vibes la BestFest în ziua 2

La fel ca anul trecut, BestFest s-a ținut pe izlazul din Tunari. Diferența a fost făcută de vreme. Dacă anul trecut a fost mult praf, anul acesta a fost noroi, pentru că a plouat. Mult. E destul de ciudat sa bei Jagermeister și să dai din mâini stând în noroi , dar merită sacrificiul. Merită măcar prin prisma ineditului. Am reușit să ajung la BestFest în ziua 2 și să îl ascult pe Nas. Unul dintre preferații mei.

Înainte să vorbesc despre muzică vreau să vorbesc despre organizare. Care organizare mie nu prea mi-a plăcut. Pe lângă faptul că ploaia are această capacitate de a transforma pământul în noroi, nu aveai voie să intri cu umbrela. Trebuia să o abandonezi la intrare. Mulți s-au despărțit cu greu de umbrelele scumpe, alții le-au plasat strategic recuperându-le imediat după ce au intrat. Supărarile cauzate de pierderea umbrelei au trecut repede însă. Înăuntru era bâlci, era băutură, era mâncare, erau scene și era muzică.

Mirosea a mici, a frigărui, a tortilla, a clatite și a bere. Mâncarea a fost la putere anul acesta. Băutura nu prea. În afară de bere, șpriț și Jager avei opțiunile suc sau apă. Oferta nu a fost generoasă, dar nici de sete nu s-a murit. Neorganizații au băut multă bere, deși WC-urile erau destul de puține și departe de scenele importante. Dar să ne întoarcem la muzică.

Show-ul lui Nas a durat o ora pe ceas. Oră în care baiatul nu a respirat. A cântat la foc automat ajutat de DJ Green Lantern la platane și un negru bun de tot la tobe. Zice-s-ar că în ziua a doua a fost record de spectatori, circa 28.000 de oameni. Mulți, dar amorțiți. Abia-abia își mișcau palmele una spre alta. Abia răspundeau la dialoguri. Păcat, pentru ca Nas a prestat senzațional. Merita un public mult mai gălăgios și mult mai generos. În a doua jumătate a show-ului lucrurile s-au mai dezmorțit. S-au cântat If I ruled the world, Got yourself a gun, One mic și niște freestyle-uri care parca au mai dezghețat atmosfera.

Imediat cum a ieșit Nas am fost la ROA. Am fost uimit. Băieții ăștia fac o muzică electrenică deosebită. Merită atenție și mai ales apreciere. A fost multă voie bună la ROA, un show autohton care m-a dus cu gândul la petrecerile electro care se dau prin Marea Britanie. Păcat că scena Vodafone a fost atât de mică.

Mi-a mai plăcut ceva: Mtv și ProFM au ținut mulți oameni în priză cu muzică foarte foarte bună. Pe scena Blazing Vibez s-a prestat un alt show autohton foarte interesant în opinia mea. Atmosfera de pe scena Blazing Vibez a fost foarte tare. Oamenii s-au distrat și pe și mai ales în fața scenei.

Prezența mea la BestFest a fost posibilă datorită lui Chinezu, pe care îl salut și căruia vreau să îi mulțumesc pentru invitație.

[nggallery id=3]

Morala: Pe muzică bună dansăm și în noroi.

iulie 9, 2013

Etichete: , , , ,
  • Nu mi-a placut deloc ce a fost anul trecut si anul asta am evitat event-ul :) La fel am facut si cu Liberty Parade, se degradeaza de la an la al si totul devine tor mai comercial. Cu toate astea, mi-as fi dorit sa vad reprezentatia Nas :)

    • Reprezentatia a fost de mare clasa. Nu-ti ascund ca nu ma asteptam sa fie altfel. Nas este un mare artist in viata. Nu o spun pentru ca-mi place mie, dar este :)

      Origanizarea si noroiul…hmm. Mai bine ca nu ai venit.

    • Cum am spus, singurul of era referitor la reprezentatia Nas…cat despre organizare si toate cele, as spune eu mai multe dar nu mai conteaza. Concluzia mea e simpla: de la an la an parca mai rau e!

  • Te pune pe gânduri?