Nimeni nu este singur. Respirăm același aer și populăm aceeași planetă. Ne atingem, intrăm în contact, interacționăm cu zeci sau sute de oameni în fiecare zi. Suntem piese mărunte într-un mega-sistem care se autoreglează și funcționează mereu cu piesele pe care le are. Furnicarul în care ne desfășurăm viețile este într-o mișcare continuă. Nimeni nu stă, nimeni nu este izolat. Suntem particule minuscule, caracterizate de o imensă putere de influență. Ceea ce facem poate să schimbe minți, să genereze zâmbete, să descarce nervi sau să calmeze spirite. Orice spunem, facem sau gândim, reprezintă energie care mai devreme sau mai târziu se va lovi de altă particulă și o va influența. Alt om. După, se va întoarce – totul este echilibru.

Energia pe care o generează fiecare individ mișcându-se prin viață, se va întoarce la el. Poate nu toată, dar nu cantitatea este importantă, ci sensul ei. Este ca un ecou. Nu poți zâmbi unu om sănătos, iar el să-ți răspundă încruntându-se. Dai plus, se întoarce plus, așa scrie în cartea tehnică a mega-sistemului. Nu se poate altfel. Poate că uneori ni se pare că dăm ori prea mult, ori prea plus și primim fie prea putin, fie prea minus. Trebuie totuși să avem în vedere că lucrurile se plătesc și se răsplătesc pe parcursul întregii vieți. Ceea ce înseamnă că este foarte posibil să te păcălești crezând că păcălești mega-sistemul. Este mereu în echilibru.

Este foarte posibil să scapi o dată. Faci minus, primești plus. Scapi și a doua oară, faci minus, se întoarce plus. Exact ca în poveste, funcționează până se sparge ulciorul. Iar după ce se sparge, lucrurile încep să se echilibreze. Echilibrul nu face nimic altceva decât să-ți răsplătească energia pe care ai generat-o. Și pentru că sistemul universal funcționează întotdeauna corect, îți va returna totul cu același sens. Minus ai dat, minus vei primi. Atenție că răspunsul poate să vină târziu, după ani. Este foarte posibil ca minusul să-ți intre când deja tu te vei fi schimbat și vei fi uitat că minus ai dat. E un alt fel de ping-pong, într-un echilibru perfect.

Nimic nu se pierde, totul se transformă.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]