A venit apocalipsa. Ninge şi bate vântul

Gânduri15Comentarii

Ești aici:··A venit apocalipsa. Ninge şi bate vântul

Iadul alb. Zăpada ucigaşă. Apocalipsa albă. Moartea îngheţată. E sfârşitul lumii. A venit iarna şi în România ninge şi bate vântul. În ultimii ani chiar am dus dorul zăpezii. A nins parcă mai puţin ca în vremurile copilăriei, dar e foarte posibil să mă înşel. Cert este că după aproape două luni de iarnă calendaristică, a nins, în sfârşit. Şi pentru că neaua reprezintă un eveniment spectaculos, unic şi uneori ucigător, massmedia a innebunit. Toate, dar toate ştirile încep şi se termină cu catastrofa pricinuită de umilul omăt.

Pe un fundal muzical desprins parcă din Ziua Independenţei se prezintă cadre rupte din Noaptea morţilor vii. Oamenii de bine care au ales să se plimbe cu maşinile pe viscol au rămas înzăpeziţi pe autostrăzi. Maşinile sunt blocate pe şosele, iar oamenii îşi aşteaptă cuminţi sfârşitul, captivi între fiare. Cei mai curajoşi au părăsit habitaclul maşinii în căutarea hranei, dar  îi vedem cum se târăsc acum încercând să scape de zăpada ucigaşă. Sunt mai mulţi reporteri decât victime, dar ce mai contează? Cu microfoanele pătate de zăpadă ne spun că ninge şi că bate vântul. Cad, se ridică, se scutură şi îşi reiau ideea: ninge cu zăpadă ucigaşă, bate vântul morţii. Suntem terminaţi.

La malul mării altă nenorocire. Din cauza vântului morţii, care bate cu peste 90km/h, s-au format valuri ucigase. Mari, reci şi însetate de sânge uman, se pare. Bineînţeles că nu-i nici ţipenie de om pe faleză, pentru că indiferent cât de proşti îi cred unii, oamenii stau în casă la umbra paharelor de vin, producţie proprie. Dar cum unicul fenomen de formare a valurilor nu are voie să treacă neobservat, apare o reporteriţă. Care transmite fix de pe malul Mării. Îndesându-şi capul între umeri, trăgându-şi cu stânga gluga pe ochii mijiţi ne iluminează: din cauza vântului s-au format valuri care nu permit vaselor să părăsească portul. Valuri ucigaşe, bineînţeles.

Pe şoselele naţionale este iadul pe pamant. Ignorând avertismentele poliţiei, oamenii de bine care au ales să-şi viziteze rudele au rămas înzăpeziţi. Urlă, plâng şi mor cerşind ajutor. Fiind întrebaţi care este motivul pentru care au ignorat panourile mari cu „Trecerea oprită”, mulţi cetăţeni se scuză aruncând-o p-aia cu aveam o treabă importantă de făcut. Dar ce să vezi, Dacia Logan care nu merge nici pe asfalt aşa cum ar trebui, a cedat pe zăpada ucigaşă de un metru. Sigur, nu aveau de unde să ştie asta, săracii oameni.

Ninge şi bate vântul, fenomene meteorologice normale, sigur. Însă nici normalitatea asta nu prea mai este ce a fost. Acum la prima ninsoare au paralizat oraşele, autorităţile locale au dispărut, CFR a murit, avioanele au rămas la sol şi autostrăzile au devenit capcane ale morţii. De ce? Pentru că iarna şi capriciile ei…

Morala: Nu zăpada este ucigaşă, ci impotenţa oamenilor.

15 gânduri despre „A venit apocalipsa. Ninge şi bate vântul”

 1. A nins si inca ninge si la Copenhaga. Dar cum eu nu ma prea uit la stiri, habar nu am daca se petrece ceva iesit din comun sau tragic, asa ca azi am tot stau sa caut pe YouTube o melodie vesela intitulata Ninge, Ninge, pe care o tineam minte de cand eram mic, cred ca de la radio. Am aflat ca o canta dna Margareta Paslaru.

  1. Hahaha :) daaa, buna piesa.

   Nici la noi nu se intampla nimic iesit din comun, dar vezi tu, massmedia vinde foarte bine cu catastrofe, la noi. Dar nu adevarate, asa fabricate, umflate si bine aranjate. Nu iti inchipui ca a venit sfarsitul lumii. Doar ca a nins doua zile. Atata tot. Eu trec involuntar pe langa stiri, fie online fie la TV si a inceput sa ma agaseze. Mi se pare incredibil cat de dramatic se prezinta o realitate banala…doar ninge…

 2. 1.nene ianculescule, bine scris, ca de obicei. cu o singură observaţie. că, de fapt, media n-a făcut altceva decât să arate impotenţa autorităţilor faţă de un fenomen absolut firesc. şi ignoranţa oamenilor care, alimentaţi inutil cu ştiri gen ,,cod galben de ceaţă, vrancea zguduită de cutremur de 2.1 pe richter” când a fost vorba să se confrunte pe bune cu stihiile, au picat în plasă în lipsa oricăror măsuri de prevedere. a propos de cutremur, câţi români din muntenia şi moldova au în casă trusa de supravieţuire?
  2.că modul în care s-a vorbit la tv despre efectele viscolului a fost unul cretino-isteric, perfect de acord. dar e clar că publicul românesc vrea sânge. vezi şi tu partea bună: am scăpat de drăguşanca…

  1. Daca mai ninge de doua ori scapam si de domnisoara Buruiana si de tanti aia cu nasul de elefant al carui nume imi scapa.

   Asa este, Robert. E un cerc vicios dubios. Consumatorii de media vor sange, creatorii tranasforma zapada in sange si livreaza. Toata lumea e fericita. Cei care fabrica isi iau banutul, cei care consuma isi potolesc setea.

 3. Mie imi place. Asa trebuie sa fie iarna. Chiar imi era teama ca iarna asta nu ma voi bucura de zapada. Acum ne bucuram din plin de ea :)

 4. Mda, singurele măsuri de bun-simţ ale autorităţilor au fost demisiile a doi prefecţi, pe care îi aşteaptă alte posturi călduţe şi bine plătite: ministru, secretar de stat, ceva…

  1. La noi nici demisia nu este demisie. Stai sa vezi ca saptamana ce urmeaza se vorbeste despre un nou val de zapada ucigasa…sa vezi telenovela.

 5. Hahaha :))) Ador stilul asta al tau! Am ras bine :D

  Din punctul meu de vedere, zapada si ninsorile sunt singurele aspecte frumoase ale iernii (ale gerului de afara mai bine-zis) si ma cam sacaie si pe mine cand ii vad cum le prezinta intr-o aura ucigasa.

 6. hmm…la mal de mare au fost valuri frumoase :)…și deloc ucigătoare :)…mie îmi place albul iernii și tânjesc după ea …a fost cam scurtă :(

 7. eeeeheee la televizor cam toate lucrurile par sau sunt ucigașe :))))
  marea este ..superbă iarna ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus