Viața pe Camera. Supravegherea

Gânduri4Comentarii

Ești aici:··Viața pe Camera. Supravegherea

După un drum de câțiva ani umani, pe care eu i-am perceput ca pe o pocnire din degete, am debarcat  pe Camera. Așa a fost denumită planeta pe care umează să-mi petrec tot restul vieții. E ciudat. Toată viața mi-am dorit să cuceresc spațiul, să plec de pe Terra și acum, când sunt pus în fața faptului împlinit, parcă simt o urmă de regret. N-am avut nicio ezitare atunci când am semnat contractul, dar iată-mă cu ochii în lacrimi pe Camera. De aici, Pământul nu este nici măcar un punct de ac pe cer. Nu știu nici  în ce direcție ar trebui să fie. Ciudat. Am să încerc totuși să mă bucur de împlinirea visului și să elimin Terra treptat din orice amintire. Sunt pe Camera și asta mi-am dorit toată viața.

Deși în primele zile după ieșirea din capsula de transport am experimentat cele mai ciudate vise din viața mea, cred că încep să mă acomodez. Aseară am dormit beton pentru prima dată de când sunt aici. Și nici nu-mi amintesc să fi visat ceva. Deja m-am acomodat cu atmosfera și astăzi m-am plimbat pentru prima dată fără masca de aer. Îmi place, seamănă cu aerul de munte, iar copacii care împăduresc planeta chiar seamnănă cu brazii. Astăzi voi afla ce activități urmează să fac aici, sistemul de supraveghere îmi va permite accesul în Camera Creației, așa cum este ea denumită.

În perfect acord cu ora stabilită, bariera de plasmă a dispărut, facilitându-mi accesul în ceea ce urmează să devină biroul meu pentru toată viața. Am tras aer în piept și am intrat, încercând să mă acomodez cu locul. Totul este nou; lucește; miroase a lavandă. Cred că nu-mi va fi așa de greu să lucrez de aici, până la urmă. Pe biroul imens am găsit un obiect foarte ciudat pe care scria cu roșu Apasă-mă. Am procedat ca atare:

Bună ziua, Agent23.03.2614! Începând din acest moment aparții Camerei, conform contractului pe care l-ai semnat. Probabil ai observat că locul este împânzit de camere de supraveghere. Urmează ca noi să preluam controlul asupra acțiunilor tale, iar tot ceea ce vei face în interiorul acestul birou este confidențial. Ai trei secunde să te răzgândești. Bip, bip, bip. Rămâi; Perfect. Imediat după ce acest mesaj se va termina, sistemele de control se vor aprinde, iar tu îți vei începe cu adevărat activitatea. În stânga sunt monitoarele sursă, iar în dreapta le vei regăsi pe cele țintă. Scopul tău este să apeși butonul portocaliu, cel mare, dar numai după ce pe ecranele din stânga vei identifica oameni pe care îi cunoști și în care ai încredere. Asta este tot ceea ce trebuie să știi. O zi bună, Agent23,03.2614. Nu uita că aparții Camerei.

Monitoarele au început să pornească pe rând, s-au descărcat și s-au încărcat fișiere, iar din spatele imensului birou a răsărit un scaun gigant. Am luat loc, m-am gândit la muzica preferată și aceasta a început imediat să inunde biroul. Mi-era dor de muzică. Pe monitoarele sursă au început să se deruleze imagini preluate de camerele de supraveghere de pe Pământ. Majoritatea erau amplasate în locurile pe care eu le-am frecventat. Mi-a fost foarte ușor să-i identific pe foștii mei prieteni. Așa cum mi s-a indicat, ori de câte ori zăream pe cineva cunoscut, pe care mă puteam baza în trecut, apăsam butonul portocaliu. Sistemul s-a oprit când numărătoarea a juns la 30. Ecranele sursă s-au stins, moment în care s-au aprins cele din dreapta. Procedura de clonare se inițiază. Camera va fi populată cu alți 30 de oameni de încredere. Mulțumim pentru cooperare, Agent23.03.2614, ești liber.

Noi suntem o cale prin care cosmosul se cunoaşte pe sine.

4 gânduri despre „Viața pe Camera. Supravegherea”

  1. :) La clonare chiar nu ma gandeam – astaptam o ucidere in masa, o bomba, un robot, dar la clonare, chiar nu ma asteptam.

    1. In felul asta, Camera beneficiaza de o populatie aleasa. Si la propriu si mai ales la figurat :)

  2. Ma pune pe ganduri aceasta idee… Plecand de la aceasta idee afisata in articol, oare in viitorul indepartat, care vor fi rolul camerelor de supraveghere video..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus