Alienii

Gânduri6Comentarii

Ești aici:··Alienii

Este foarte „la modă” să purtăm discuții științifice. Mai mult sau mai puțin relevant este și faptul că tindem spre o cunoaștere totală. Noi, ca oameni, vrem să cunoaștem totul, iar una dintre cele mai mari provocări este indentificarea unei forme de viață extraterestră. Eu cred că viața extraterestră există, doar că încă nu avem noi mijloacele necesare să o identificăm.

Foarte multa vreme s-a crezut ca pe Pamant, fara energia provenita de la Soare, nu ar putea exista viata. Lucru contrazis foarte vehement in urma zeci de ani. Il cunosti pe nenea care a descoperit Titanucul? Il cheama Bob Ballard, dar nu asta este important. In intreaga lumea Ballard nu este renumit pentru descoperirea Titanicului ci pentru faptul ca a demonstrat ca viata se poate dezvolta mega lejer si fara lumina, si fara energia de la Soare. Unde?

Pe fundul oceanului, simplu. A gasit specii nemaivazute de crabi, viermi, pesti, pe fundul oceanului, traind intr-o perfecta armonie, fara energia de la Soare. Iata ca se poate. Lucrurile au mers si mai departe. Nu Ballard, ci altii, au explorat pesterile din America de Sud, acele „pesteri fara fund”, si au  descoperit specii de salamandra (fara ochi), crabi, licurici si asa mai departe. Care ghici ce, traiau fara lumina, fara Soare. Asadar se poate!

Unde este apa, sau cel putin un mediu lichid, viata se va dezvolta sigur. Elementul esential este apa. Pe Marte s-au descoperit cristale de gheata, ceea ce inseamna ca la o anumita adancime, se afla apa. Apa care intretine viata. Oare ce specii? Nu stim inca, dar stim ca exista. Nu trebuie decat sa cautam planete care tin apa, sau ceva lichid, cu proprietati cumva similare cu ale apei.

Nu as merge totusi atat de departe, pana la Marte. As ramane pe Pamant. Daca undeva in adancimea scoartei terestre, undeva foarte adanc, este o pestera foarte mare si apa, ce specii de animale gasim acolo? Nedereanjate de atatea mii de ani, libere sa evolueze in voie, fara interventia noastra. Nici macar nu ne putem imagia, imaginatia noastra este strans legata de memorie.

Morala: Oamenii nu sunt decât un accident al evoluției. O simplă treaptă

6 gânduri despre „Alienii”

 1. Viață extraterestră se prea poate să existe, tocmai datorită motivelor pe care le-ai expus deja mai sus, dar oare omuleți verzi, albaștri, transparenți, cu antenuțe, care se plimbă în farfurii or fi existând? :)
  Nu știu din ce film e replica citată de Întuneric, dar îmi place. Cam așa e…

 2. Asa cum oamenii reprezinta accidente ale evolutiei, ca majoritatea speciilor, mi-e foarte greu sa cred ca Hollywood-ul a intuit corect vreo forma de viata extraterestra.

  Depinde de foarte multe chestii aspectul fizic al extraterestrilor.

  Nu cred ca sunt verzi, oricum :)

 3. Am vazut si eu salamandrele fara ochi intr-un documentar despre o perstera din Croatia (parca). Pai stim ca viata exista fara lumina soarelui. Mai stim si ca in padurea amazoniana sunt mii de specii de plante si insecte care nu au fost categorisite inca deoarece nu am ajuns la ele. Cu lumina sau fara lumina, proprietatile evolutive ale acestor vietuitoare nu par sa ne impresioneze prea mult pe noi, oamenii de rand. Marea descoperire ar fi accea ca roverul de pe marte sa calce peste un omulet verde alfat la siesta sub umbra unui deal martian. Asta da descoperire. Cu salamandrele fara ochi ce sa facem?… Ce sa ne spuna ele?… Noi avem nevoie de un super-erou martian care sa ne invete cum sa salvam planeta stand pe canapea cu telecomanda intr-o mana si daca se poate… in pauza publicitara sa schimbam un pic la Antena 1 care tocmai ce difuzeaza un scandal cu ceara de urechi!!!

 4. :)
  Da, avem nevoie de el, dar sigur nu o sa-l intalnim in viitorul apropiat.
  Mi-a placut extraordinat de mult documentarul despre pesteri, si salamandrele si licuricii aceia super spectaculosi, stiu ca stii despre ce vorbest.

  Este suficient sa se gaseasca urme de apa sau gheata pe Marte pentru ca treburile sa fie mult mai asezate din punctul meu de a privi lucrurile.
  Ma bucur ca sunt tot mai multi oameni care judeca asa cum judec eu :) Sa te uiti la toata seria de documentare Planet Earth pentru ca aia cu pesterile face parte din seria asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus