Ce este fericirea? În DEX scrie că fericirea este o stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. Ce îi determină pe oameni să fie fericiți? Greu de spus, mai ales când motivele sunt infinite. Și diferite de la individ la individ. Într-o societate care ne poartă cu viteza luminii de la o zi la alta, uităm să mai fim fericiți. Uităm că nu trebuie să se întâmple neapărat ceva ieșit din comun ca să fim fericiți. Putem să fim oricând, indiferent de factorii externi.  Esența fericirii nu stă în bancnote mari, mărci extravagante, locuri exotice sau  titulaturi pompoase. Fericirea stă în modul în care privești lucrurile.

Ce este fericirea? Dacă vrei să fii fericit, vei fi în fiecare zi. Nu trebuie decât să-ți acorzi puțină atenție. Mulțumirea sufletească nu este un vânt de vară care te răcorește câteva momente, pentru ca ulterior să treacă mai departe. Nu. Fericirea nu este putere financiară; nici putere de convingere;  nici influență. Nu. Fericirea nu poate fi cumpărată și nici vândută. Nu. Fericirea este echilibru. Este capacitatea omului de a se accepta pe sine. Puterea lui de a fi sincer măcar față de propria persoană. Este sentimentul de libertate.

Ce este fericirea? În momentul în care gândurile și dorințele tale vor fi în armonie cu intențiile și acțiunile tale, atunci vei ști că ești un om fericit. În momentul în care subconștientul tău acționează în același sens cu ceea ce tu numești conștient, înseamnă că ești un om fericit. Este foarte posibil ca subconștientul să știe mai bine ca tine care sunt adevăratele tale valori. E posibil să afli că doar el poate face diferența între iubire și nevoie. Deși din când în când te va plasa în situații aparent ciudate.  Este ceva normal, se întâmplă asta oricui; ești și subconștientul. Freud credea că orice greșeală pe care o faci poate evidenția lucruri pe care ți le dorești cu adevărat. Subconștientul fiind arbitrul. Tu nu trebuie decât să înveți regulile jocului.

Ce este fericirea? Un om fericit va privi întotdeauna partea plină a paharului. Un om fericit este mereu pozitiv. Se va gândi întotdeauna cu drag la trecut și cu speranță la viitor, conștient că totul se petrece aici si acum. Un om fericit va găsi întotdeauna o rezolvare care să îl mulțumească. Va reuși mereu să pună semnul egal între piedică și lecție. Fericirea nu se poate impune, dar se poate cultiva. Cu toții suntem purtătorii sămânței de fericire. Numai că unii sunt arizi, alții fertili. 

Fericirea este o chestiune de perspectivă.

Ai aflat? Am scris un roman pe care l-am cifrat. Ofer cheia de acces oricui este dispus să îl parcurgă. Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]