Cum au construit egiptenii piramidele?

Gânduri35Comentarii

Ești aici:··Cum au construit egiptenii piramidele?

Vechii egipteni au fost foarte şmecheri. Nu cred ca este cineva care să nu ştie că vechii egipteni au construit piramidele. Toata lumea se întreabă cum au făcut asta. Se presupune că la momentul respectiv nu aveau scripete şi nici scule din metale dure. Dar aveau cupru, nisip, funie, sârma şi lemn. Ah, şi mult curaj. Însă este ceva ce oamenii de stiinta din prezent scapă din vedere. Anume faptul că utilizând cuprul, funia, lemnul, dalta şi sârma, ar fi fost necesari circa cinci sute de ani pentru finalizarea unei piramide. Ceea ce este fals. Egiptenii au facut-o pentru un faraon în viaţă. Oricât de longevivi ar fi fost faraonii, nu trăiau cinci sute de ani.

Cum au construit egiptenii piramidele? Simplu. Le-au construit simplu, asta este raspunsul la întrebare. Lor li s-a parut o chestiune realizabilă. Noi încercăm să analizăm proiectele lor considerându-i primitivi. Lor li s-a părut simplu să le construiasca, ceea ce înseamnă că datele problemei se schimbă. Doar nu crezi că s-au întâlnit bătranii satului la un brainstorming scăldat în  bere şi au decis că trebuie sa facă ceva ce nu se poate realiza. Când au luat decizia de a le construi ei ştiau foarte bine că se poate. Altfel nu le mai construiau. Nu?

Noi judecăm totul în prezent prin prisma celor care se află pe creasta evoluţiei. Dar poate că nu suntem tocmai în vârf.  Poate că egiptenii aveau acum şase mii de ani cunoştinţe pe care noi încă nu le-am dobandit. Noi percepem energia ca sursă de putere a maşinilor. Dar energia poate să însemne şi altceva. Poate că ei înţelegeau şi manipulau energia pentru levitaţie, telechinetică sau magnetism. Sună destul de bizar, dar cum altfel s-ar fi apucat nişte primitivi înarmaţi cu ciocane să construiască la milimetru o piramidă pe care noi nu suntem siguri că o putem construi în prezent. Cu macarale, ciment, scripeţi, scule şi specialişti.

Granitul este una dintre cele mai dure roci. Egiptenii se distrau secţionând bucăţi de granit, le transportau pe zeci de kilometri, le ordonau la milimetru şi ştiau dimensiunile exacte la care fiecare bucată trebuia să fie tăiată. În pauza de masă mai dădeau o daltă la nasul Sfinxului, aşa pentru relaxare.  Acest SF rezumă în mare explicaţia oamenilor de ştiinţă. Plauzibil? Sigur că da. Tu cum îţi explici construirea piramidelor? Eu sunt indecis. Dar sunt convins că le-a fost foarte uşor să le construiască!

Pe langă piramidele egiptene, moartea este o puştoaică.

35 de gânduri despre „Cum au construit egiptenii piramidele?”

 1. Dacă nu cumva au fost ajutați de alte entități, e normal și logic că înainte să se apuce de construit știau că le vor ieși piramidele. Noi de pildă nu ne vom apuca acum să construim un lift până la Stația spațială internațională pentru simplul fapt că tehnica nu ne oferă încă această posibilitate. Cât despre primitivism…scrisesei odată un articol despre ciclurile de dezvoltare ale omenirii care cred că răspunde foarte bine întrebării tale. Egiptenii poate chiar au fost mai dezvoltați decât suntem noi în prezent. Din păcate societatea contemporană își măsoară dezvoltarea pe scara evoluției din perspectiva materială (tehnologii noi, materiale, combustibili etc.) și nu prin prisma dezvoltării capacităților psihice umane.

 2. @mediatorul

  Da, ideea aceasta o am inca de cand am conceput articolul despre 21 decembrie si despre Epocile de aur ciclice.
  Numai ca ultima Epoca de aur, a avut loc in urma cu circa 13.000 de ani. Iar piramidele de la Giza sunt construite ceva mai tarziu. Cu cateva mii de ani mai tarziu.Se presupune ca Sfinxul a fost cioplit in perioada aceea, acum 13.000 de ani, dar nu si Marile Piramidele.

  Ajutorul venit din exterior poate fi considerat un raspuns. Dar de ce atunci? De ce nu mai apare din cand in cand cate un nene strain Terrei care sa ne indrume? Asta pare-a fi problema cu teoria ajutorului „din exterior”.

  Ai foarte mare dreptate in legatura cu evolutia si cu perspectiva noastra asupra ei. Iti impartasesc opinia.

 3. Sa le luam pe rand:

  1. Foarte agreabila maniera in care ai tratat problema constructiei piramidelor. Intr-adevar, primul pas in a intelege cum a fost posibila asa o realizare e sa ne schimbam perspectiva asupra „primitivismului” celor de-atunci.

  2. Felicitari pentru domeniu! Mult mai cosy decat Blogger-ul. Te-am schimbat si-n lista.

  3. Totusi, poate mai cosmetizezi putin sectiunea de comentarii. Bold-ul asta e cam obositor. Just sayin’…

 4. inca probez, da am observat si eu asta si incerc sa ajung la o formula imbunatatita. multumesc pentru sfat, este bun!

  agreabila, dar totusi cum? cum manipulau ei energia intr-o maniera atat de smechera, iar noi inca nu suntem in stare sa construim o baterie care sa faca laptopul sa functioneze o saptamana fara sa fie pus in priza?

 5. Am văzut, mai zilele trecute, un reportaj pe History despre construcția piramidelor. Pe mine m-a impresionat tehnica inginerilor de atunci. Dar mai ales modul de organizare, că e chiar o mare chestie să știi să organizezi atâta puhoi de oameni câți puteau să lucreze la construcția unei piramide.

 6. @mitzabiciclista

  Dar poate nu erau atat de multi, cata vreme acceptam ideea ca puteau sa miste blocurile alea de granit altfel decat ne imaginam noi ca le puteau transporta.

 7. Asa este.
  In plus, istoria nu exista, cata vreme a fost scrisa de invingatori.
  Noi, romanii stim ca i-am plesnit pe turci pe unde i-am prins. Dar turcii invata in scoli ca ne-au batut pe unde ne-au prins. Si nu vorbim despre mii de ani departare, ci doar de sute :)
  Stiu ca intelegi esenta problemei.

  Ce stim despre egipteni este doar faptul ca au fost smecheri si ca nu mai sunt atat de smecheri, asta e cert :)

 8. ,,Numai ca ultima Epoca de aur, a avut loc in urma cu circa 13.000 de ani. Iar piramidele de la Giza sunt construite ceva mai tarziu. Cu cateva mii de ani mai tarziu.Se presupune ca Sfinxul a fost cioplit in perioada aceea, acum 13.000 de ani, dar nu si Marile Piramidele.”

  Referitor la asta, e posibil totuși ca multe cunoștințe din acea Epocă de aur să fi rămas în ,,data de baze” a omenirii încă o perioadă. Informațiile se pot pierde treptat, pe parcursul a mii de ani.
  Cu siguranță nu ar strica să ne schimbăm modul de raportare la trecut. Doar pentru că e mai vechi și de demult, nu înseamnă și că e mai inferior evolutiv. Nu avem de unde să știm asta, cu certitudine. Cel puțin nu din toate punctele de vedere – sunt multe lucruri care ne scapă, deși știința a evoluat foarte mult.

  1. nici 1000 de ingineri si arhitecti nu vor putea reproduce o piramida fara o eroare destul de semnificativa .va spun acest lucru cea mai mare piramida din giza are baza de 52.000 mp o inaltime de 150 m si sau folosit 2.300.000.blocuri de piatra atentie totul cu coarde de vita si unelte de cupru si cu toate astea la un loc marea piramida din giza are o eroare de numai 6 milimetri .Restul va las pe voi sa calculati? piatra roca nu poate fi datata .piramidele au fost datate dupa vechimea mumiilor gasite langa piramide .

  2. Marius, si eu sunt de aceeasi parere.
   Sunt convins ca cei mai buni specialisti nu ar putea reproduce macar Marea Piramida. Sa nu mai vorbim despre faptul ca batranii egipteni au conceput-o. Calcule, blocuri de piatra, santier si scule inexistente. S-au apucat de ea simplu, au facut-o simplu si a iesit o minune a lumii.

   Minune pe care noi nu o putem explica. Inca…

 9. @ Mitzabiciclista

  Cu grecii este o alta smecherie, pentru ca asa cum stii, sunt popoare si popoare. Nu vreau sa intram si in povestea grecilor pentru ca sigur am sa te uimesc afirmand ca eu cred ca mitologia lor este adevarata, iar zeii lor chiar au existat. Promit sa scriu in viitor si despre asta :)

  @Colorbloss

  Stiinta nu a evoluat atat de mult, cata vreme masinile inca funcioneaza pe benzina, daca ar fi sa ma intrebi pe mine :)

  Da, marea nenorocire este faptul ca s-a pierdut totul, organizarea, stiinta, comuniunea cu natura, naturaletea in sine, pana la urma. Acum totul este „de plastic”.

 10. foarte adevarat ce ai spus,istoria a fost scrisa de invingatori,de cei care s-au perpetuat in invingatori, asa ca realitatile pot aparea distorsionate,la fel si intelegerea acestor realitati,la fel si in cazul construirii piramidelor…
  chinezii au un proverb ” daca cel „sucit” foloseste mijloace corecte,rezultatul corect apare sucit” :)

 11. Nu stiu de ce ni se pare inca imposibil ce au facut omuletii atunci si nici de ce ar distruge cineva dovezile desprea marea lucrare.
  Dar asa sunt oamenii, capabili sa creeze sau sa distruga. Foarte potrivita zicala chinezeasca. Apropos, si ei au construit piramide, din lut :)

 12. Pe mine ma fascineaza oamenii, nu piramidele :)
  Sunt piramide si in Europa, prin Muntenegru sau Croatia, tot din pamant facute.
  Pe mine nu forma ma intereseaza, ma fascineaza modul in care oamenii au ajus pe tot globul la aceeasi formula de a-si demonstra dragostea si credinta: piramida :)

  Desertul este un pamant batran :) Foarte batran.

 13. da…oamenii…
  daca o sa spun ca suntem,cu siguranta conectati la aceeasi sursa,ajungem la o mie si una de povesti si nu de nopti (ca tot se petreceau ele,noptile in vecinanatatea desertului) :)

  batran,da…mi-a placut cum ai spus-o,mangaietor de drag pentru acest pamant batran…sau poate asa simte visatoarea din mine :)

 14. Multumesc si pentru aceasta ideea. Conectarea la aceeasi sursa. Am notat-o si promit ca o voi dezvolta intr-un viitor apropiat :)

 15. Cata vreme ei chiar priveau lumea altfel, mult mai natural si mult mai deschis, nici nu trebuie sa fi fost ajutati. Ei pur si simplu vedeau si gandeau altfel lucrurile din jurul lor. Si nu uita ca traiau in PERFECTA armonie cu natura.
  Macar atata lucru stim despre ei.

 16. nu stiu daca a mai descoperit si altcineva –dar eu stan teodor am descoperit cu o precizie de 99,99%, am descoperit toate liniile de forta a piramidelor–sau liniile energetice a tuturor piramidelor de pe pamant –si de pe marte –si indiferent de unde or fi ele din tot cosmosul–––cea mai puternica energie dintro piramida ,nu iese prin varful piramidei–-piramidele nici nu au nevoie de var……f–dintro singura miscare de aprox 12 ore, orice piramida poate separa apa in mai mult de 10 tipuri de apa-cu calitati inca necunoscute de oamenii de pe pamant –-eu cred ca nu voi castiga nimic din marea descoperire a mea –dupa metoda mea orice om poate imediat depista toate liniile energetice de mare forta a oricarei piramide–eu cred ca nimeni de pe pamant, nu a avut ideia mea –si inca nimeni de pe pamant nu a descoperit liniile de forta a piramidelor–extraterestri au fost foarte hoti si smecheri cu camera din centru piramidei, si a dus in eroare pe pamanteni –ACUM EU AM DESCOPERIT CU MARE CLARITATE ACESTE LINII ENERGETICE –DAR MAI RAMANE CA DIFERITE MINTI LUMINATE SA ANALIZEZE SI SA SI FOLOSEASCA ACESTE LINII DE MARE FORTA A PIRAMIDELOR –ORICINE POATE SA SE ADRESEZE MIE stan.romania@yahoo.com –-si vreau adresa exacta a dlui IONEL SARGHEA–PENTRU CINE NU CREDE –atentionez ca liniile energetice a piramidelor sant de o complexitate, si de o structura si de o finete si de o claritate de frumusete de neimaginat , dar mare mirare este cum de se pot structura undele energetice in interiorul piramidelor –si ce le determina la o asa de perfecta organizare in interioarele piramidelor–si aceste unde de energie sant total vizibile –daca aplici metoda mea ptr a le vedea–am citit pe internet totul despre piramide –dar nu am gasit nici vreo consemnare asemanatoare descoperii mele de unde energetice din interioarele piramidelor–

  1. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple in ceea ce te priveste:
   Ori mijloacele tale de a te distra sunt semi-dubioase, ori nu stii ca traim vremuri in care orice idee bun apoate fi vanduta imediat. Da-i un mail lui Von Daniken, sau lui Tsoukalos, explica-le ceea ce ai dedus si daca lucrurile stau asa cum le-ai prezentat tu, sa te astepti ca a doua zi sa-ti bata la usa.

  2. dar ai pus intrebarea cu apa se poate produce curent .Varful piramidei era din aur care este cel mai bun conductor .Granitul si el este conductor de elictricitate .si este o varianta .intrebarea mea este daca piramidele generau elictricitate in ce scop o foloseau cand nu se inventase roata

  3. Am vazut si eu un documentar care dezvolta ideea cu apa care producea vibratii in subsol. Si totusi pare o explicatie fortata.

   Energia…asta este cu certitudine ceva ce insoteste mereu piramidele. Indiferent de scop, intotdeauna a fost vorba despre energie. Noi inca avem o perceptie vaga asupra energiei. Noi ne oprim la becuri, telefoane si televizoare. Aparent, stramosii nostri erau mai destupati :)

 17. ce am scris eu in comentariu meu e de adevaratelea suta la mie –dar nu am cunostinta daca a mai descoperit cineva cu o precizie de suta la suta toate liniile energetice a piramidelor ––am trimis scrisore mesaj prin facebook catre dl VON-DANIKEN–acum urmeaza sa trimit si dl TSOUKALOS–va rog expediati si dvsin numele meu , ptr ca nu se stie daca eu am fost inteles sau luat in considerare –va multumesc=stan t

  1. Îmi pare rău, dar îmi este imposibil să o fac. Nu Facebook, EMAIL.
   Simplu. Facebook-ul nu este o soluţie de contact. Nu pentru astfel de persoane.

 18. adresa daniken@daniken.com –nu merge –pe facebook nu se stie daca va fi gasit comentariu meu ––o varianta ar fi twitter–dar poate daca insist pe facebook , voi avea parte si de o restrictionare –eu chiar vreau sa dau public procedeu de depistarea undelor energetice din interioarele tuturor piramidelor. asta in caz ca in cateva ore nu voi fi contactat de nimeni.

 19. vad ca fiecare are pareri diferite, dar la ideea ca in zona unde sunt construite piramidele sau mai exact in zona de desert a fost odata un ocean sau mare sau chiar un lac, pe fundul multor mari si oceane se afla nisip. ideea este urmatoarea, cand a fost potopul si ce a mai ramas in urma lui.
  iar acestea fiind construite de alte entitati care au pierit sau au decolat spre alte lumi, piramidele au rezistat in urma acestor calamitatii, iar noi ne spargem capul ca au fost construite de ingineri si arhitecti. in primul rand trebuiau sa existe niste planuri, schite pentru realizarea acestora, calcule de rezistenta si de unde si pana unde le-a venit ideea sa realizeze asa ceva, ca arhitect trebuie sa ai o viziune sa realizezi asa ceva atat de colosal , inca nu am ajuns in egipt ca sa pot vedea live aceste lucrari. uitati-va cat dureaza sa construiesti un bloc cu atata tehnologie in jurul nostru si asta nu este facut din blocuri de piatra.
  din ce am vazut prin poze , nici macar un liant de legatura nu exista intre aceste blocuri de piatra, pur si simplu sunt asezate unele peste altele ca un lego.

  1. Oriunde pe glob a fost odata un ocean, asta nu este ceva spectaculos.
   Evident ca au existat planuri, dar nu rata esenta articolului care marseaza pe raspunsul la intrebarea cum le-au construit. Le-au construit simplu, ceea ce inseamna ca aveau si plan si unelte si oameni dispusi sa realizeze maestria asta.

   Eu am impresia ca oamenii de stiinta pierd din vedere exact aspectul acesta. Noi incercam sa ne explicam cum au reusit egiptenii sa le construiasca utilizand nisip, sfoara si pietre, dar poate n-a fost asa…

 20. si inca ceva, ca sa reusesti sa faci blocurile alea mai mici de piatra , care au fost puse la construirea piramidei , trebuia sa existe un bloc de piatra mai mare pentru a putea fi taiate aceste blocuri mici atat.
  de perfect daca pune-ti un pic mintea la contributie ajunge-ti la concluzia ca era c-am iposibil de realizat acest lucru, ce insemna sa stea fiecare cu dalta si ciocanul sa faca cate un bloc din asta de piatra si perfect , unghiuri de 90 gr. , cand in ziua de azi se foloseste explozibil pentru a disloca blocurile de piatra, intradevar fiecare cu tehnologia lui.
  eu unul nu prea cred ca se putea realiza asa ceva in acea perioada de catre oameni, plus de asta de ce nu exista picturi sau heroglife in interior, ori au fost sterse sau ascunse de cei ce au ajuns primii in piramide , cand se gasesc in mai toate pesterile din lume inscrisuri vechi, iar in piramide nu.cineva incearca sa ascunda adevarul , crezand ca totata lumea le asculta lor prostiile , suntem manipulati de la cel mai mic nivel pana la cel mai inalt nivel.
  va las sa trage-ti concluziile

  1. Eu cred ca si tu cazi in aceeasi capcana :) Pe langa cea intinsa de gramatica…
   Gandeste simplu: ce stim despre oamenii care populau zona aceea in timpurile acelea? Hmmm, in afara de ceea ce au pictat ei despre ei…cam nimic.

   Nu amice, nu suntem manipulati, ca nu ti-a injectat cineva un ser care sa te determine sa crezi prostiile astea. Suntem liberi sa sortam si sa interpretam informatiile pe care le primim. Creierul nostru este liber si neatis. Te impiedica cineva sa te documentezi? NU. Ceea ce inseamna ca nu te manipuleaza nimeni. Inca :)

  2. UIte ca ai dreptate prin desenele lor in piatra au povestit cum semanau cum se imbracau cum se distrau dar au uitat sa povesteasca cum au construit un fleac de piramide de peste 100m inaltime .un asa proiect mare construit in mijlocul desertului poate in sute de ani si nici o heroglifa .sunt mai mult ca sigur ca au dat peste ele .tehnologia de astazi si sute de miliarde de dolari nu pot reproduce o astfel de piramida fara o eroare destul de semnificativa

 21. Salutare tuturor! O ipoteză credibilă , ar fi următoarea : Nisipul de buna calitate pentru fabricarea unei lentile la o scară ridicata era din belșug .știm cu toții efectul unei lentile poziționate către soare ☀️ are ca efect absorbția energiei solare , transformând astfel lentila într-un mic „laser” … acestea fiind spuse , am elucidat misterul tăieri blocurilor de granit …. Să presupunem că nu erau atât de înapoiați pe cât suntem noi in prezent … E o presupunere rezonabila atat timp cat au realizat aceste construcții …

  1. Da, asa este. Sunt multe ipoteze credibile, insa pana la dovezi clare, e util sa acceptam faptul ca sunt doar supozitii. Inca nu stim nici cum, nici de ce au costruit cu atata perfectiune, mergand pana la sacralizare geometriei constructiilor piramidelor. Avem timp sa aflam :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus