Vechii egipteni au fost foarte şmecheri. Nu cred ca este cineva care să nu ştie că vechii egipteni au construit piramidele. Toata lumea se întreabă cum au făcut asta. Se presupune că la momentul respectiv nu aveau scripete şi nici scule din metale dure. Dar aveau cupru, nisip, funie, sârma şi lemn. Ah, şi mult curaj. Însă este ceva ce oamenii de stiinta din prezent scapă din vedere. Anume faptul că utilizând cuprul, funia, lemnul, dalta şi sârma, ar fi fost necesari circa cinci sute de ani pentru finalizarea unei piramide. Ceea ce este fals. Egiptenii au facut-o pentru un faraon în viaţă. Oricât de longevivi ar fi fost faraonii, nu trăiau cinci sute de ani.

Cum au construit egiptenii piramidele? Simplu. Le-au construit simplu, asta este raspunsul la întrebare. Lor li s-a parut o chestiune realizabilă. Noi încercăm să analizăm proiectele lor considerându-i primitivi. Lor li s-a părut simplu să le construiasca, ceea ce înseamnă că datele problemei se schimbă. Doar nu crezi că s-au întâlnit bătranii satului la un brainstorming scăldat în  bere şi au decis că trebuie sa facă ceva ce nu se poate realiza. Când au luat decizia de a le construi ei ştiau foarte bine că se poate. Altfel nu le mai construiau. Nu?

Noi judecăm totul în prezent prin prisma celor care se află pe creasta evoluţiei. Dar poate că nu suntem tocmai în vârf.  Poate că egiptenii aveau acum şase mii de ani cunoştinţe pe care noi încă nu le-am dobandit. Noi percepem energia ca sursă de putere a maşinilor. Dar energia poate să însemne şi altceva. Poate că ei înţelegeau şi manipulau energia pentru levitaţie, telechinetică sau magnetism. Sună destul de bizar, dar cum altfel s-ar fi apucat nişte primitivi înarmaţi cu ciocane să construiască la milimetru o piramidă pe care noi nu suntem siguri că o putem construi în prezent. Cu macarale, ciment, scripeţi, scule şi specialişti.

Granitul este una dintre cele mai dure roci. Egiptenii se distrau secţionând bucăţi de granit, le transportau pe zeci de kilometri, le ordonau la milimetru şi ştiau dimensiunile exacte la care fiecare bucată trebuia să fie tăiată. În pauza de masă mai dădeau o daltă la nasul Sfinxului, aşa pentru relaxare.  Acest SF rezumă în mare explicaţia oamenilor de ştiinţă. Plauzibil? Sigur că da. Tu cum îţi explici construirea piramidelor? Eu sunt indecis. Dar sunt convins că le-a fost foarte uşor să le construiască!

Pe langă piramidele egiptene, moartea este o puştoaică.