Gândul este rezultatul procesului de gândire. Simplu. Atunci când gândești înseamnă că  îți faci o idee despre un lucru; pătrunzi ceva cu mintea; meditezi; cugeți (sursa). Fiecare om gândește în felul său. Fiecare cântărește în felul său lucrurile. Orice obiect, oricât de mic, poate genera miliarde de gânduri. Gândurile sunt pur și simplu infinite. Nu le poate număra nimeni. Ceea ce le face interesante. Nu prea sunt multe lucruri nenumărabile. Necunoscutul ni se pare interesant.

Ce înseamnă faptul că pătrunzi cu mintea? Că te oprești pentru o fracțiune de secundă și generezi o posibilă realitate. Te gândești foarte puțin la ea. În aceeași secundă te poți gândi și la altele, la orice altceva. Oamenii denumesc asta atenție distributivă. Unii ar spune că este o caracteristică feminină, dar lasă-i să vorbească. Cu cât ești mai atent la un lucru, cu atât îl pătrunzi mai bine cu mintea, cu atât mai intens te gândești la el, va să zică.

Primul gând care-ți trece prin minte este foarte important. Oamenii denumesc asta instinct. Instinctul reprezintă ceva care ține de subconștient. Unii ar spune că este o trăsătură mult mai dezvoltată la bărbați, dar lasă-i să vorbească. Cu cât te comporți mai instinctual, cu atât mai puțin gândești, va să zică.

Dacă te-aș întreba la ce te gândești în momentul în care auzi un cuvânt, ai fi în stare să generezi miliarde de gânduri. Aș vrea să-l aflu pe primul care îți trece prin minte când te gândești la „Cafea„.  La ce te gândești atunci când spui cafea?

Morala: Tu la ce te gândești?

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]