Se spune că fiecare persoană din jurul tău este ca un lift pentru tine. Nu am spus-o eu, a spus-o Lorand Soarez. Mi se pare foarte interesanta filosofia asta. Merită atenţie. este o chestiune care spune un adevar cert şi sunt putine filosofii care în adâncul esenţei lor reuşesc să facă asta. Să exprime un adevăr pur. Fiecare om este ca un lift pentru tine. Fiecare persoană din jurul tău trebuie aleasă cu mare atenţie. Trebuie sa faci tot posibilul să îţi alegi liftul care te urcă, dar nu se întamplă mereu acest lucru, nu?

Nu. Uneori ca să poţi urca (în viitor), trebuie mai întâi să cobori. Este ceea ce oamenii au denumit simplu, compromis. Se sacrifică prezentul în speranţa unui viitor mai bun. Dar nici asta nu se întâmplă mereu. Majoritatea sacrificiilor nu atrag după sine şi vremuri viitoare mai bune. Ceea ce înseamnă că dacă azi faci un compromis şi optezi pentru o persoană care te duce în jos, este foarte posibil ca mâine să fii nevoit să faci alt compromis. Generalizând, mergi doar în jos, în condiţiile în care ţelul este să urci. Dar cum identifici lifturile care urcă? Greu, foarte greu.

Relaţiile de prietenie te pot urca sau te pot coborî. În fond, criteriile după care îţi alegi prietenii se mulează perfect pe ideea de lift care merge în sus sau în jos. Majoritatea prietenilor te urcă. Cel puţin în primă fază. Nimeni nu alege să ţină lângă el ca prieten pe cineva care (te) coboară. Ne alegem prietenii în funcţie de foarte multe criterii, însă în mare, alegem persoane de la care avem câte ceva de învăţat sau care pur şi simplu dau un plus valoare vieţii. Spun glume bune, sunt sinceri, oferă cele mai bune sfaturi, te ajută atunci când ai nevoie şi aşa mai departe. Toate caracteristicile te urcă. Dar lucrurile se schimbă, ceea ce astăzi consideri important mâine poate deveni insignifiant, iar asta înseamnă că stai pe loc.

 Important este să intuieşti momentul în care trebuie să te arunci dintr-un lift în mişcare, mai ales în momentul în care se duce în jos. Aici stă cheia problemei, din punctul meu de vedere. Trebui să alegi cu cap momentul în care trebuie să ieşi din lift şi să iei altul. Dar nu trebuie să îl abandonezi pentru totdeauna, pentru că, nu-i aşa, poate vei mai avea nevoie de el şi în viitor. Chiar dacă la momentul prezent îţi lasă impresia că nu mai este util pentru tine. Nu se ştie niciodată ce fel de lift vine după ce apeşi pe buton. Poate să urce, dar poate să şi coboare. Alege-l cu cap.

 Morala: Fiecare persoană pe care o cunoşti este ca un lift pentru tine.