Încep să cred tot mai intens faptul că nu suntem cea mai avansată civilizație care respiră aerul de pe Terra. Cu toate jucăriile noastre ultra-moderne nu suntem în stare să construim piramide, nici să observăm grupuri de stele așa cum o făceau anticii, nici să avem grijă de natură, nici să instalăm pacea la nivel mondial și nici să ne explicăm de unde am venit. Cred că știu ce ne lipsește. Ne lipsește un conducător luminat. Suntem mult prea individualiști și mult prea ingâmfati. 

Oamenii din prezent accepta foarte greu autoritatea unui conducator. Dar asta nu este vina maselor. Poate ca nu s-a nascut inca acel conducator care cu toata fiinta lui sa vrea doar binele. Societatea a creat monstri care vor doar puterea. Iar puterea, la ora actuala se limiteaza doar la puterea economica. Materiala. Atat. Te-ai gandit vreodata cum ar arata lumea daca de maine ar disparea din constiintele noastre nevoia de bani? Cred ca ar arata mult mai bine.

Oamenii sunt lenesi, intr-adevar. Sunt tentati sa alunece pe planul inclinat al vietii, au nevoie sa fie condusi. Niciodata in istoria cunoscuta oamenii nu au fost lasati sa se conduca singuri. Ca era vorba despre faraon, rege, zeu, Schiva sau Budha, ei urmau cu strictete sfaturile lui. Dovezile materiale pe care le avem in prezent ne demonstreaza ca asta este ca mai buna forma de a conduce o societate pe culmile succesului. Problema este ca natura conducatorului s-a schimbat foarte mult in timp. Nu iremediabil, dar cu stricaciuni ireversibile.

Ce lasam noi gravat in istorie? distrugerea padurilor, razboaie, conflicte, ura si asa mai departe. De ce? Poate pentru ca nu a reusit nimeni pana acum in istoria recenta sa se impuna ca pacifist. Sa vina cu niste principii foarte solide, dar care sa nu implice calcarea pe cadavre. Toti conducatorii marilor puteri au ajuns la concluzia ca puterea este forta si se dovedeste prin distrugere si prin cucerire. In trecut puterea se exercita prin comuniunea cu natura, prin pace, prin liniste si prosperitate. Vezi egiptenii antici. Vezi ca fiecare faraon o avea intotdeauna pe femeie langa el. Vezi structurile Matriarhale. Acum vezi pe cele Patriarhale.

Nu prea parem pe cea mai inalta treapta a evolutiei. Pentru ca evolutia nu inseamna aparate de ras cu sapte lame, telefoane mobile cu cincizeci de megapixeli, televizoare 3D sau frigidere cu ecrane LCD. Degeaba marsam pe tehnologie daca nu suntem in stare sa gasim formula perfecta din punct de vedere al bunastarii societatii. Societatea din ziua de azi este bazata doar pe acumulare materiala. Ori asta nu inseamna nimic altceva decat lupta de gherila. Nu fizica neaparata, ci morala. Noi nu suntem in stare sa percepem bunastarea societatii altfel decat material, din simplul motiv ca de la nastere si pana la moarte suntem bombardati cu mesaje de tipul Banii inseamna putere.

Morala: Chiar dacă tu eşti vânt, nu uita că uraganul este mai puternic decât tine.