I Origins. Un film adevărat

Gânduri11Comentarii

Ești aici:··I Origins. Un film adevărat

I Origins este un film inedit, pe mine m-a impresionat. Nu neaparat calitatea actorilor, cat firul si povestea. În ultimii câțiva ani au fost puține filme care să mă miște intens. Vorbind despre idee, nu neapărat despre punere în scenă, îl găsesc mai profund decât Lucy și foarte apropiat de Cloud Atlas. Conceptual, filmul este o operă de artă. Dialogurile sunt parcă desprinse din cărți cu citate celebre, iar povestea este inedită. I Origins este genul de film căruia din când în când îi pun pauză ca să pot rumega corect cele prezentate sau spuse. Se prea poate ca mulți să-l găsească puțin tras de păr, filmul dă senzația că este static, pe alocuri. Recomand răbdare, filmul are foarte multe momente de răscruce care vor uimi.

Fără să vă stric filmul, nu am cum să povestesc I Origins. Scheletic, povestea este relativ simplă. Ian, un superspecialist în biologie moleculară, este fascinat de ochi. Studiază posibilitatea de a da șoarecilor capacitatea de a distinge culorile. Pe Ian îl fascinează orice ține de ochi, în special de cei umani. De altfel, are o pasiune interesantă: pozează și studiază irisul persoanelor cu care intră în contact. Forma și culoarea irisului este unică, proprie fiecărei persoane în parte. Ușor clișeic, Ian întâlnește întâmplător o tipă mascată, Sofi, cu niște ochi fantastici, pe care îi și pozează. Tipa dispare, iar el rămâne cu fotografiile de un real succes. Devenind fascinat de culoarea lor, pleacă în căutarea doamnei. Nu sună atractiv, dar nu despre dragoste este filmul.

Povestea de dragoste dintre cei doi este mai degrabă un artificiu menit să crească vânzările și noi înțelegem. Ei sunt foarte diferiți. El, omul de știință care crede exclusiv în dovezi și deloc în ideea de Divinitate. Ea, femeia spirituală, care tot ceea ce face are legătură cu Divinitatea și cu încrederea că o șansă la un milion reprezintă o posibilitate de luat în calcul. Ce iese din toate acestea? Viața nu are moarte, iar dacă acest lucru ar putea fi cumva științific dovedit, lumea s-ar schimba într-o secundă. Un film care merită văzut de cel puțin două ori, I Origins, pe care îl recomand cu drag celor deschiși care obișnuiesc să-și pună întrebări.
Pentru mine, I Origins a fost un film de 9 din 10.

Oricând o ușă se inchide, alta se deschide. 

11 gânduri despre „I Origins. Un film adevărat”

 1. „… încrederea că o șansă la un milion reprezintă o posibilitate de luat în calcul” – mi-a plăcut. Voi vedea și eu filmul în weekend.

  1. Sunt absolut convins ca te va misca. Am eu asa un superfeeling, fara sa fac apel la subconstient :)
   Este fix genul de film care nu poate fi povestit fara sa fie stricat. Motiv pentru care doar il recomand cu mare caldura.
   Imi zici tu dupa, cum ti-a placut.

 2. Am auzit si eu ca e un film bun, numai ca inca nu am avut ocazia sa-l vad. Inca il astept, e pe lista de prioritati, dar nu e singurul :)

 3. L-am văzut. E un film bun, nu am ce zice, însă nu m-a impresionat. Adică ideile din film mă aşteptam să fie ceva la care nu m-am gândit, ceva ce nu am mai auzit …Chir la un moment dat pot spune că m-a enervat pentru că era, cel puţin pentru mine foarte previzibil. Stai să vezi că acum aşa e…si asa a fost.

  1. Eu nu stiu ce ti s-a parut asa previzibil. Nu vreau sa povestesc filmul, dar pentru mine era previzibil daca era un procent mult mai mare! Oricum, mie mi-a placut enorm cand l-am vizionat ieri si azi o sa ma mai uit o data :)

 4. Nici gand, nu m-am uitat pentru ca mi l-ai recomandat. Si mie mi-a placut, ar fi absurd sa nu spun asta, insa…E vorba despre un dar pe undeva, in mintea mea. :)

 5. Filmul acesta m-a făcut să-mi pun o mulțime de întrebări..”Până la urmă chiar există o așa numită reîncarnare?”Am citit undeva,sincer,nu mai țin minte cum se numea cartea,că”…pentru fiecare suflet întrupat,exista o mie de suflete neîntrupate”.Oare fiecare din acele suflete neîntrupate își așteaptă rândul?.În orice caz,filmul merită văzut,cum ai spus și tu,recomand celor deschiși care obișnuiesc să-și pună întrebări.

 6. L am vazut de 8 ori si o sa ma mai uit de vreo 5. Pentru cine stie sa se uite la un astfel de film.. e Dumnezeu pe pamant

 7. Cat de frumosi, de adevarati sunt ochii omului_eu cand privesc un om in ochi, pt cateva secunde imt ca l vad pe Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus