Piața de oameni și prieteni

Gânduri17Comentarii

Ești aici:··Piața de oameni și prieteni

Fiecare om își alege oamenii pe care vrea să-i țină aproape.  Este ca o mare piață în mișcare. Numai că produsele sunt oameni, iar moneda cu care plătești nu este de hârtie și nici de metal. În Piața de oameni orice achiziție se plătește cu sentimente, cu gesturi, cu fapte sau cu vorbe. Piața este foarte mare, este ofertantă. Dacă ești atent poți achiziționa cele mai bune produse. Altfel, poți opta involuntar  pentru produse vechi, stricate sau pur și simplu fără niciun gust. Dar nu asta este topicul astăzi. Pentru că nu alegerea greșită este importantă, ci faptul că înveți să alegi corect.

Ajungi să spui despre un om că îți este prieten abia după ce realizezi că împărtășești cu el același mod de a gândi. Abia după ce realizezi că aveți gusturi comune în multe domenii. Începând de la muzică și terminând cu perspectiva asupra vieții. Și nu este vorba despre ajutorul pe care ți-l oferă sau despre cel pe care se arată dispus să ți-l ofere. Prieten nu îți este cel care la un anumit moment te ajută. Prieten îți este cel care atunci când ai cea mai mare nevoie de sprijinul său, simte că trebuie să te susțină. Fără să i-o ceri. Oamenii sunt conectați unul cu celălalt. Nu trebuie să-i spui unui prieten că ai nevoie de ajutor. Pentru că un om care este pe aceeași lungime de undă cu tine nu are nevoie de cuvinte. Simte când nu mai merg lucrurile și dacă îi pasă te va căuta. Indiferent de situație, distanță sau timp scurs de când nu v-ați mai văzut.

Se spune că oamenii nu au mulți prieteni. Depinde cum privești lucrurile și ce înțelegi prin prietenie. Prieten îți poate fi un om cu care te vezi o singură data la doi ani dar carete umple de energie pozitivă în cele câteva ore în care stai de vorbă cu el. Prietenul, de același sex sau de sex opus nu se simte obligat să te caute, lasă viața să țeasă drumul care îl va duce la tine.  Motiv pentru care eu nu sunt de acord cu expresiile vechi prieten, prieten bun, sau cel mai bun prieten. Omul care se simte legat de tine la nivel energetic nu trebuie să fie cântărit prin prisma perioadei scurse de când vă cunoașteți.  Sau de când nu v-ați mai văzut. Nu. Expresia prieten bun este pleonastică. La fel și cel mai bun prieten.

În piața de oameni nu se ține cont de sex. Deși aparent relația de prietenie dintre un bărbat și o femeie are un dram oricât de mic de erotism, asta nu influențează sub nicio formă prietenia. Spun asta pentru că în momentul în care vorbim despre prietenie facem referire exclusiv  la suflet. Doi oameni sunt prieteni pentru că sunt legați spiritual. Sufletele sunt neutre din punct de vedere sexual, ceea ce înseamnă că prietenia nu are legătură cu forma fizică a omului. Mai devreme sau mai târziu viața ne va aduce la aceeași masă.   Acum fă-ți un bine, ia telefonul și sună un prieten. Invită-l la o cafea!

Un om fără prieteni este un om fără suflet.

17 gânduri despre „Piața de oameni și prieteni”

 1. Am făcut și eu greșeala de a considera că am la un moment dat o „cea mai bună prietenă”. Spun greșeală, nu pentru că n-ar fi fost (și încă e) o prietenă grozavă, ci pentru că mi-am dat seama că, într-o altă perioadă ,o altă prietenă îi lua locul. Am conștientizat că nu prea există „cel mai bun” în contextul ăsta. Toți prietenii noștri ne sunt prieteni și atât, doar că poate avem momente în care comunicarea sau conexiunea e mai bună, e mai profundă cu unul dintre ei. Peste câteva săptămâni s-ar putea să fie mai bună cu un altul, fără ca asta să lezeze prietenia cu unul dintre ei. Cel puțin, așa văd eu acum lucrurile.

  1. si eu le vad exact la fel ca tine. numai ca sunt oameni care se simt exclusi daca atunci cand ai iesit la bere nu ai binevoit sa-i suni. ceea ce mi se pare o tampenie. prieteni iti sunt cei care nu judeca actiunile tale ci incearca sa le dea o explicatie pozitiva intotdeauna.

   asa este, nu exista cel mai bun prieten, dar exista cel mai potrivit prieten. functie de stare.

 2. Ma bucur ca ti-a placut si pe mine m-au hipnotizat cateva articole scrise la tine, promit ca imi fac timp sa -ti studiez in amanunt ideile pentru ca ce am vazut la prima vedere m-a impresionat.
  Sa ne citim sanatosi :)

 3. „Nu trebuie să-i spui unui prieten că ai nevoie de ajutor. Pentru că un om care este pe aceeași lungime de undă cu tine nu are nevoie de cuvinte. Simte când nu mai merg lucrurile și dacă îi pasă te va căuta. Indiferent de situație, distanță sau timp scurs de când nu v-ați mai văzut.”

  Nici nu mă interesează dacă avem aceleași gusturi, opinii, sau lucruri în comun. Pur și simplu cu unii oameni ești pe aceeași lungime de undă – spiritual cumva… și mi-e greu să explic cum. E o legătură acolo între voi, care pare atât de naturală și se simte atât de normal să rămână acolo indiferent de timp, distanță sau alte obstacole, încât… e. Și atât.

  Folosesc de multe ori expresiile respective în diverse conversații, doar pentru a-mi facilita comunicarea, dar adevărul e că nu, nu prea își au locul. Legătura e acolo sau nu, dincolo de grade de comparație sau vechime.

 4. Da, exact, expresiile sunt utilizate si ai spus foarte bine, pentru a inlesni comunicarea. Vechi prieten, nou prieten…dar prieten iti poate fi si cineva pe care l-ai cunoscut in urma cu doua ore :)
  Si la nivel spiritual este absolut egal cu cel pe care il cunosti de 20 de ani.
  Din punctul meu de vedere.
  Firul rosu care ne leaga :) Eu cred in el.

 5. Ma numesc Magyara Rudolf Leonard, am 28.de ani si bani prea putini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratarii afectiunilor de care sufar. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, in mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adapost de noapte din Sibiu si nu pot munci pentru ca medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufar de hepatica, b, ulcer, si scolioza toracica cifoza dorsala gastrita coronica scolioza dorsala tulburari de personalitate tip emotonal tip inpulsiv si am nevoie, lunar, de medicamente in valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Ma adresez oamenilor cu suflet si credinta in Dumnezeu sa ma ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, ma pot ajuta cu mici donatii in contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei).;

  1. Cred ca ai un suflet foarte frumos omule.Eu la o varsta apropiata de a ta sunt intreg si fac ce mi place chiar daca pentru putini bani acum_sunt artist plastic,si mi s a facut sila sa mai traiesc.Ma misca situatia ta si daca as putea, tin sa stii ca te as ajuta cu mare drag,nu ca as fi un bun crestin,eu sunt adeptul culturii popoarelor asiatice si insulare spre deosebire de tine care apreciez ca scrii adevarate tratate despre civilizatia „batranei europe”.Te stimez Rudolf si ti doresc sa fii sanatos,chiar daca nu o sa te vindeci total din cate stiu eu,oricum nimeni nu e perfect,perfectiunea sperie si mai ales sa fii iubit cu adevarat,ca asta i medicamentul minune.

 6. Nu cred ca este locul potrivit unde sa ceri ajutor, dar daca tu consideri ca ai ceva de castigat de aici, eu iti las comentariul activ.

  1. Nu este o parere departe de parerea mea.
   Loialitatea ma duce cu gandul mai degraba la relatia dintr un caine si un om, dar ai dreptate. Loialitatea este una dintre monedele de schimb atunci cand vine vorba despre prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus