Fiecare om își alege oamenii pe care vrea să-i țină aproape.  Este ca o mare piață în mișcare. Numai că produsele sunt oameni, iar moneda cu care plătești nu este de hârtie și nici de metal. În Piața de oameni orice achiziție se plătește cu sentimente, cu gesturi, cu fapte sau cu vorbe. Piața este foarte mare, este ofertantă. Dacă ești atent poți achiziționa cele mai bune produse. Altfel, poți opta involuntar  pentru produse vechi, stricate sau pur și simplu fără niciun gust. Dar nu asta este topicul astăzi. Pentru că nu alegerea greșită este importantă, ci faptul că înveți să alegi corect.

Ajungi să spui despre un om că îți este prieten abia după ce realizezi că împărtășești cu el același mod de a gândi. Abia după ce realizezi că aveți gusturi comune în multe domenii. Începând de la muzică și terminând cu perspectiva asupra vieții. Și nu este vorba despre ajutorul pe care ți-l oferă sau despre cel pe care se arată dispus să ți-l ofere. Prieten nu îți este cel care la un anumit moment te ajută. Prieten îți este cel care atunci când ai cea mai mare nevoie de sprijinul său, simte că trebuie să te susțină. Fără să i-o ceri. Oamenii sunt conectați unul cu celălalt. Nu trebuie să-i spui unui prieten că ai nevoie de ajutor. Pentru că un om care este pe aceeași lungime de undă cu tine nu are nevoie de cuvinte. Simte când nu mai merg lucrurile și dacă îi pasă te va căuta. Indiferent de situație, distanță sau timp scurs de când nu v-ați mai văzut.

Se spune că oamenii nu au mulți prieteni. Depinde cum privești lucrurile și ce înțelegi prin prietenie. Prieten îți poate fi un om cu care te vezi o singură data la doi ani dar carete umple de energie pozitivă în cele câteva ore în care stai de vorbă cu el. Prietenul, de același sex sau de sex opus nu se simte obligat să te caute, lasă viața să țeasă drumul care îl va duce la tine.  Motiv pentru care eu nu sunt de acord cu expresiile vechi prieten, prieten bun, sau cel mai bun prieten. Omul care se simte legat de tine la nivel energetic nu trebuie să fie cântărit prin prisma perioadei scurse de când vă cunoașteți.  Sau de când nu v-ați mai văzut. Nu. Expresia prieten bun este pleonastică. La fel și cel mai bun prieten.

În piața de oameni nu se ține cont de sex. Deși aparent relația de prietenie dintre un bărbat și o femeie are un dram oricât de mic de erotism, asta nu influențează sub nicio formă prietenia. Spun asta pentru că în momentul în care vorbim despre prietenie facem referire exclusiv  la suflet. Doi oameni sunt prieteni pentru că sunt legați spiritual. Sufletele sunt neutre din punct de vedere sexual, ceea ce înseamnă că prietenia nu are legătură cu forma fizică a omului. Mai devreme sau mai târziu viața ne va aduce la aceeași masă.   Acum fă-ți un bine, ia telefonul și sună un prieten. Invită-l la o cafea!

Un om fără prieteni este un om fără suflet.