Sufletul reprezintă totalitatea proceselor afective, intelectuale şi determinate de voința ale omului (sursa). Sufletul omului nu este ceva pe care poţi să pui mâna. Sufletul reprezintă amprenta imaterială a fiecărui om. Nu se găsesc două suflete identice, așa cum nu se găsesc doi oameni identici.  Dar există posibilitatea să-ți găsești sufletul pereche. Un concept abstract, care nu se definește, dar se simte. Şi fiecare om simte asta în felul său.

Platon, pentru ca el a încercat să contureze conceptul, spunea că sufletul pereche este persoana care te completează în fiecare secundă, persoana pe care o cauți mereu. Tot el spunea că sufletul pereche reprezintă omul cu care ești în orice secundă dispus să-ţi împarţi viaţa.  Platon n-a fost băiat prost deloc. Dar a scăpat din vedere schimbarea. Oamenii se pot schimba, iar unii o fac drastic.  Poate că sufletele rămân exact la fel, însă personalitățile se modelează – se schimbă. Sufletele pereche ajung uneori să înfigă cuţite lungi unele în altele. Dincolo de noi, la nivel de suflet, ele asta și-au priomis. Doi oameni care-și recunosc faptul că s-au iubit până la stele pot ajunge să se înjunghie după zeci de ani de iubire stelară. Motivele pot fi diferite, efectul este acelaşi: pare că ţi-ai ucis sufletul pereche. Și-apare altul.

Dar um realizezi că ţi-ai găsit sufletul pereche? Cum își dai seama că este sau nu? Se spune că este destul de simplu, îl simți – atât. Sufletul pereche se simte. Se simte până când nu se mai simte. Nu este o lege care să spună că întâlnirea ta cu unul dintre sufletele pereche, trebuie să fie pe viață. Deloc. Sufletele pereche vin și pleacă din viața ta. Aleg să rămână sau nu, totul desfăsurându-se în planuri aflate dincolo de percepțiile noastre, umane. În ceea ce privește relația de dragoste dintre doua suflete pereche, e si mai simplu. Nu te mai gândești la nimeni, totul se reduce la doi, iar acești doi formează unul singur – se întâmplă natural, totul venind dintr-un sentiment de super-împlinire la fel de firească.

Știi că ești într-o relație de dragoste cu sufletul tău pereche atunci când nici măcar în vis nu-ţi apare altcineva care să-l poată înlocui. Partenerul sau partenera ta este exact cine trebuie să fie, iar mintea neconștientă va ști. Cuplul vostru este perfect, ca două piese ale aceluiași motor. Funcționați perfect pe toate planurile, fizice și astrale. Iată de ce se spune că „formăm un tot”. Energia – pe care o generează motorul iubirii dintre două suflete pereche care formează un cuplu – este infinită.  Şi totuși sufletele pereche ajung să înfigă lame lungi şi ascuțite unele în altele. Asta ce poate însemna?

Poate să însemne că nu a fost acela sufletul tău pereche? Nu. Dacă un suflet pereche te înjunghie, să fii convins că este spre binele amândurora. Mai simplu. Îți vei da seama ulterior dacă a fost sau nu un suflet pereche. Cum? Dacă întâmplarea va cântări enorm, îți va schimba efectiv viața – nu uita să-i mulțumești în gând, acelui suflet pereche. Și-a luat timp special să vină într-un corp, să devină jumătatea ta, iar în momentul perfect, să te înjunghie. Nu e ușor, dar nu uita că totul este pentru tine!  Oricât de ciudat sau greu s-ar resimți.

Aşa cum oamenii sunt conectați prin acel fir roșu invizibil, sufletele sunt conectate şi ele. Nu ai un singur suflet pereche, ai multe. Legate la nivel de energie. Dar dacă tu prin acțiunile tale îi dai shut down celuilalt, mai ai buton de power on? Greu de spus. Pur şi simplu Universul complotează astfel încât să îl întâlnești – să faceți – să rămâi sau să pleci. Uneori pare că Universul face mișto de tine. Crezând că e musai să fie pe viață, mai scapi din vedere că unele suflete îți luminează viața atunci când intră în ea, iar altele exact atunci când ies. Toate sunt pentru tine. Am dezvoltat subiectul aici: Suflet și suflete pereche.

Sufletul pereche nu este o persoană care vine în viaţa ta şi  te iubește aşa cum vrei tu să fii iubit, ci o persoană care te iubește așa cum ai  nevoie să fii iubit. (Terra Wolfe)

Ai aflat? Am scris un roman pe care l-am cifrat. Ofer cheia de acces oricui este dispus să îl parcurgă. Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]