Seductie si atractie. Arta seductiei si plasa atractiei

Gânduri3Comentarii

Ești aici:··Seductie si atractie. Arta seductiei si plasa atractiei

Seductie. Adică atracție deosebită exercitată asupra cuiva. Atracție. Adică forță care tinde să apropie corpurile; imboldul pe care îl simți pentru a te apropia de cineva sau de ceva. Universul, așa cum îl cunoaștem, a luat naștere datorită atracției. Lumea care ne înconjoară este rezultatul atracției. Oamenii din jurul nostru reprezintă bucăți mici din marele puzzle condus de seductie. Corpurile cerești s-au format datorită atracției dintre molecule. În spațiul în care se găsește acum Calea Lactee, moleculele s-au atras și s-au ciocnit dând naștere Soarelui și Sistemului nostru Solar. Se întâmpla în urmă cu 4-5 miliarde de ani. În Univers totul se rezumă la atracție. Fără ea nimic n-ar fi existat. La fel se întâmplă și cu oamenii.

Nimeni nu ne învață ce este seducția. Adu-ți aminte prima dragoste de la grădiniță. Să fi avut 4, 5 sau 6 ani? Adu-ți aminte că habar nu aveai ce înseamnă seducția și totuși, în jurul persoanei de care te îndrăgostisei, te comportai altfel. Încercai să o seduci. Tot ceea ce spuneai sau făceai avea legătură cu ea. Cu certitudine că nu citisei nici cărți și nu văzusei nici documentare care să te învețe cum poți seduce o persoană de sex opus. De fapt nu știai prea multe nici despre sex. Știai doar că baieții se simt atrași de fete și invers. Atât și nimic mai mult.

Atunci ai descoperit fluturii în stomac. Atunci ai descoperit faptul că se pot întâmpla cu tine lucruri pe care nu le poți controla. Cu sau fără voia ta, erai atras de altcineva și forța care vă apropia te determina să improvizezi și să te faci remarcat. Ai sedus, fără să știi nici de ce și nici cum. Vei deveni as în seducție, vei stăpâni arta atracției, pentru că se dobândește pe cale naturală.

După prima experiență de acest gen se produce transformarea. Fără voia ta, Universul tău se va modifica în funcție de rezultat. Vei continua aceeași strategie în cazul în care ai avut succes sau îți vei reconsidera poziția în cazul unui eșec. Și uite cum, de la o vârstă foarte fragedă, începi să-ți pui întrebări cu privire la ceea ce simți.

Vor trece anii și te vei bucura sau vei suferi, dar toate nu fac altceva decât să-ți îmbunătățească stilul de a te face remarcat. Vei învăța să renunți atunci când te simți atras de imposibil și să dai tot ce ai mai bun atunci când simți că se poate. Viața toată gravitează în jurul capacității de a fi acolo unde îți dorești, lângă persoana care te atrage cel mai mult. Toate relațiile pe care le vei avea vor fi guvernate de intensitatea atracției. Ești în seductie atunci când te simți atras.

Carl Sagan spunea că oamenii sunt făcuți din praf de stele. Ceea ce la început părea un mit, s-a dovedit a fi un adevăr incontestabil. În fiecare dintre noi există ceva minuscul din cosmos. Avem o sursă comună, care ne determină să avem anumite deprinderi pe care le numim uneori instincte. Poate că ceea ce noi numim astăzi seducție, nu este altceva decât manifestarea atracției așa cum avea ea loc în urmă cu miliarde de ani, între planete. Suntem praf de stele, atragem sau ne simțim atrași. Păstrăm la nivel microscopic toate caracteristicile Universului, de miliarde de ani. Seducția a determinat omul să-și dorească super-puteri.

Suntem praf de stele. Atragem sau ne simțim atrași. Seducem sau ne simțim seduși.

3 gânduri despre „Seductie si atractie. Arta seductiei si plasa atractiei”

  1. Prima dragoste, faptele inexplicabile ca fetele sunt atrase de baieti si invers,nu necesita depanare in aspect cosmologic, sunt destul de explicabile :existenta in creier a centrului responsabil de sexul atit somatic cit psihologic- hipotalamusul , care nu necesita gravitatie pentru functionare.Referitor la „arta seductiei” ,nu are cum sa se dobindeasca pe cale naturala ,apare doar in contextul social ,pe care-l consider un mediu artificial datorita prezentei „liberalismului” de acceptare a normelor comune.Nu-mi lua nota drept „arta” de a te ofensa ideatic, mediul artificial imi permite sa am o parere ,si ca sa vezi inca si proprie.:) In rest e spre bine, F.de Goya nu are confirmari in privinta ta (ma refer la spusa lui celebra „somnul ratiunii naste monstri”).

    1. Sigur ca exista o explicatie logica sau stiintifica, aproape pentru toate fenomenele. Celelalte pot fi dezbatute utilizandu-l pe ‘poate’.

      N-am de ce sa ma simt ofensat, pot fi cel mult deschis sau mai putin deschis in ceea ce priveste o poveste :)

  2. Seductia ste intradevar o arta_gheisele si astazi studiaza seductia inca de mici…si culmea initial au fost preponderent daca nu in totalitate baieti, acesti discipoli. Nu ma am bazat niciodata pe asta… intre 12 si 18 ani baiat plini de hormoni fiind sculptezi amorul pe scoarta copacilor, pe peretii casei, vezi in orice fata,sau mai ales femeie un elixir ce poate netezi asperitatile precum fierul de calcat. La 30 d ani iti bate inima numai pt un anumit gen…te fascineaza anumite detalii, pariticularitati si mai ales…in od absolut ciudat,o rcunosti cu toti porii fiintei tale pe aceea cu care impartasesti praful aceleiasi stele…semn ca Dumnezeu exista !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus