Sunt unic, la fel ca tine. Sunt unic pentru că sunt inconfundabil, sunt excepțional. Şi tu eşti unic, ai exact aceleaşi trăsături pe care le am şi eu. Eşti inconfundabil, excepțional, singurul de felul tău, ca om. Eu nu am cum să fiu tu, pentru că eu sunt eu, singurul de felul meu. Tu nu ai cum să fii eu pentru că tu eşti tu, singurul de felul tău, nu  există un exemplar identic.

Am un singur cap, două urechi, doi ochi, un singur nas, o gură, două mâini şi două picioare. Exact la fel ca tine. Am un singur cap, dar gândesc diferit; cântăresc lucrurile cu propria unitate de măsură. Gândesc diferit pentru că aud diferit; percep sunetele şi muzica aşa cum nu o face nimeni altul. Aud diferit pentru că văd diferit şi miros diferit; atenția mea este atrasă doar de lucrurile pe care eu le consider importante.  Simt anumite arome pe care alţi oameni nu le simt. Gesticulez diferit şi merg sau alerg diferit. Ţi-am zis că sunt unic, la fel ca tine.

Am o singura inima, doi plămâni, doi rinichi, un singur ficat, un singur stomac şi o singură splină. Dar iubesc diferit şi dezvolt sentimente diferite faţă de restul. Inspir diferit şi expir diferit, cu o cadență diferită. Deşi ficat ai şi tu, eu ţin mai mult sau mai puţin ca alţii la băutură. Eu mă satur cu mult mai repede şi sunt mai pofticios ca alţii. Obosesc uneori cu mult mai repede ca ceilalţi, dar alteori am o rezistență uimitoare. De ce? Pentru că sunt unic, la fel ca tine.

La fel ca tine, eu combin diferit miliardele de posibilităţi şi interpretez diferit combinațiile pe care mintea mea le realizează. Este posibil ca în anumite privinţe să gândim la fel. Adică în acelaşi sens, dar niciodată identic. Este posibil să ascultăm amandoi aceeaşi muzică şi să ne placă amândurora. Dar din motive diferite. Putem să servim acelaşi fel de mâncare şi să deducem că ne place, dar pentru fiecare va avea gust diferit, miros diferit. Ne învârtim în aceleași cercuri dar avem prieteni diferiți.

Pe tine ce te face diferit?

Sunt inconfundabil, sunt excepțional, sunt singurul de felul meu, la fel ca tine.

Ai aflat? Am scris un roman pe care l-am cifrat. Ofer cheia de acces oricui este dispus să îl parcurgă. Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]