Urăsc acest concept de când eram copil. Şi nu îl urăsc puţin. Îl urăsc mult, foarte mult. Niciodată nu am înţeles de ce oamenii, apropiaţi sau nu, acceptă faptul că trebuie, pur si simplu orbeşte. Trebuie şi atât. Ştim că nu e bine, ştim că e greşit, nu ne face plăcere, dar frate…trebuie! Aşa de mult ne place să fim mai catolici decât Papa, ce nu am văzut! Niciodată nu am înţeles de ce trebuie! Cine a inventat cuvântul ăsta merită sa moară. De fapt, trebuie să moară. Aşa!

Cronologic vorbind, trebuie sa mergem la scoala neaparat la cel mult sapte ani. Trebuie sa invatam bine pentru ca trebuie sa fim printre primii. Trebuie sa luam premiu pentru ca parintii nostri trebuie sa se mandeasca cu noi. Trebuie sa facem tot posibilul sa nu ne dezamagim parintii. Trebuie sa ramanem modesti si trebuie sa ne ascultam parintii pentru ca ei stiu ce este mai bine pentru noi. Trebuie sa pastram traditia in familie, iar la liceu chiar trebuie sa invatam si mai mult ca pana atunci. Trebuie sa evitam prietenii cu varste mai mari decat ale noastre si trebuie sa ne ferim de tutun, alcool si mai ales droguri. Trebuie sa constientizam ca acestea ne fac rau.

Tebuie sa mergem la vot pentru ca am ajuns majori, iar orice cetatean adult trebuie sa mearga la vot. Trebuie neaparat sa mergem si la facultate pentru ca altfel nu ne va angaja nimeni. La facultate trebuie sa invatam chiar si mai mult decat in liceu pentru ca acum chiar ne formam pentru viata si trebuie sa ne dam tot interesul. Pentru a avea si experienta in ceea ce priveste job-ul, trebuie sa ne angajam inca din timpul facultatii, desi trebuie sa nu ne pierdem interesul pentru facultate. Trebuie sa fim capabil sa luptam pe mai multe fronturi.

Trebuie sa ne angajam la o multinationala sau la o companie neaparat mare. Trebuie sa castigam bine si trebuie sa invatam sa ne dramuim fiecare banut. Trebuie sa ne gasim un partener de viata care sa creeze un echilibru si trebuie neaparat ca impreuna sa formam un tot unitar. Trebuie sa facem nunta pentru ca altfel nu obtinem creditul necesar achitarii apartamentului si trebuie sa ne invitam la aceasta nunta si cele mai indepartate rude. Trebuie sa fim fideli. Trebuie sa se fure mireasa si mirele trebuie sa o rascumpere. Dupa nunta trebuie sa mergem in luna de miere.

Trebuie sa facem copii si trebuie sa facem tot posibilul sa le asiguram cele mai bune conditii de trai. Dar stiti de ce? Pentru ca ei trebuie sa mearga la scoala si trebuie sa invete bine, trebuie sa fie printre primii pentru ca noi trebuie sa ne mandrim cu ei, doar sunt copiii nostri, nu? Trebuie sa ne depaseasca!

Morala: Ne minţim atât de bine, că am putea face bani din asta!