Apa, esența vieții

GânduriComentariile sunt oprite pentru acest articol.

Ești aici:·Apa, esența vieții

Înainte să se nască, omul este compus în proporție de 99% din apă. Concentrația de apă scade la 90% imediat după naștere, iar în timpul vieții apa reprezintă 70% din corpul omenesc. Nu vreau să fac un curs de anatomie, dar datele acestea sunt importante pentru ceea ce vreau să exprim în continuare. Interesant este că și structura Pământului este similară: 70% apă și 30% uscat. Cei mai mulți dintre noi consideră apa un element mult prea banal pentru a se apleca asupra sa și pentru a-i analiza deosebitele calități.

Un om normal poate rezista pana la sase zile fara apa, ceea ce pune consumul de apa pe primul loc in topul lucrurilor care ne intra pe gura. Dar ce este cu apa, de ce este ea atat de importanta? Se spune ca fiecare element din natura are propria sa energie, Qi-ul despre care culturile asiatice amintesc atat de des. Cu cat apa este mai pura, cu atat energia sa, Qi-ul sau, este mai mare. Avand in vedere ca omul este compus in mare masura din apa, intre puritatea apei consumate si energia omului este o relatie direct proportionala. Cu cat mai pura este apa, cu atat esti mai sanatos. Dar ce inseamna apa pura?

Apa este ceva natural, ceva propriu Pamantului. Cu cat omul intervine mai mult asupra ei cu atat ea isi pierde mai multa energie. A compara energia unui litru de apa de izvor cu cea a unui litru de apa de la chiuveta este ca si cum ai compara carnea cruda cu salamul. Apa de izvor se supune legilor naturale, in timp ce apa de la chiuveta se lupta cu tevile create de om. Cursul firesc al apei de izvor este inlocuit cu cel sinuos al celei care ajunge in casele noastre prin intermediul canalizarilor. Qi-ul apei plimbate prin tevi se pierde. Si atunci ce bei? Iti place sa spui ca bei apa, dar doar pentru ca arata ca apa. Nu uita ca in apa de la chiuveta ai clor, ai rugina, nisip, pamant si alte animale. Dar nu ai toata energia.

Cum corpul tau reprezinta 70% apa, gandeste-te la impactul pe care il are consumul apei de la chiuveta asupra energiei tale. Esti ceea ce bei! Ne place sa ne comparam cu stramosii nostri si sa ne spunem mereu ca suntem mai buni ca ei. Dar conditiile de baza nu mai sunt de mult aceleasi. Energia pe care o are un om de la tara, chiar si in zilele noastre, nici macar nu poate fi comparata cu cea a unuia care locuieste intr-o metropola. Din multe motive, iar unul dintre ele este calitatea apei consumate. La tara apa se bea direct din put, la oras apa se bea de la robinet. Avantaj la tara.

Tot mai des oameni tot mai tineri se plang de oboseala. In acelasi timp tot mai des oameni tot mai bogati vand apa. Isi inchipuia cineva in urma cu cincisprezece ani ca vom cheltui sume importante pe apa plata? Nu cred ca se gandea cineva ca vor fi sute de firme care vor vinde apa. La un pret comparabil cu cel al berii, sa zicem, pentru ca anumite marci de apa plata au depasit cu mult pretul sucurilor naturale. Noi simtim nevoia sa consumam apa cat mai pura, chiar daca nu constientizam intotdeauna asta. Iar cineva trebuie sa castige din asta.

Ai grijă ce bei!

6 gânduri despre „Apa, esența vieții”

  1. Pe mine ma sperie chestia asta, serios. Faptul ca se vinde apa. Apa!! Tu iti dai seama ca noi, in marile orase cel putin (iar satele sunt tot mai putin populate), avem tot mai putin acces la apa. Si apa e vitala… intr-un viitor apocaliptic, cei care vand apa vor fi cei care vor controla… viata.
    Sunt putin paranoica :P

    1. NU esti, s-au dezvoltat ample teorii cu privire la acest lucru.
      Treaba este ca apa nu este un bun rar, aici sta secretul, din punctul meu de vedere. Adica nu te poate opri nimeni ca la oras, la curte, sa ai propriia sursa de apa si sa nu te legi la tevi :) Daca vrei, poti.

    2. Asta daca ai curte, la oras. In rest, tevi. Si cum ce vine pe tevi… e inuman de baut :))
      Insa si daca am avea toti curte, cred ca am ajuns intr-un punct al existentei noastre in care comoditatea e mai presus decat libertatea (dar nimeni nu vrea sa recunoasca) :)

Comentariile sunt închise.

Sus