Astăzi se împlinesc 50 de ani de la Marea îngemănare. Ziua în care cercetătorii din toate colțurile lumii își uneau puterile și descopereau înnebuniți că toate fetițele născute pe Terra arată la fel. Virusul gemenelor, așa cum a fost numit ulterior, nu a cruțat pe niciuna. Nici astăzi nu se știe cu exactitate sursa, dar asta puțin mai contează acum. De atunci lumea s-a reordonat; a învățat să respire altfel, să vorbească altă limbă, să trăiască altfel. Ceea ce a părut o curiozitate a naturii la început, a devenit o parte firească a vieții, cu timpul.

Acum toate femeile de cel mult 50 de ani arată la fel. Toate femeile sunt la fel – gemene perfecte – se nasc la fel și îmbătrânesc la fel; tenul li se cutează în aceleași locuri; au aceeași voce și aceeași culoare a ochilor; plâng la fel și râd exact la fel. Da, la început a fost o tragedie mondiala, dar ușor-ușor s-au obișnuit și ele, ne-am obișnuit și noi. Suntem oameni și ne adaptăm.

Ca bărbat, mi-a fost destul de greu să-mi aleg femeia cu care să-mi împart viata. Ciudată ironie, nu-i așa?  toate sunt la fel, iar eu am ales-o cu greu pe a mea. Mi-a luat foare mult să descopăr ceva unic la ea. Și poate că nici nu am descoperit, dar am reușit să mă mint suficient de frumos încât să fiu convins că am făcut-o. În urmă cu câțiva ani, până să-mi găsesc jumătatea,  bunicii mi-au povestit că la ei a fost dragoste la prima vedere. Sincer, habar nu am ce înseamnă asta. Fenomenul a dispărut odată cu Marea îngemănare; la fel ca multe altele.

Mi s-a spus că în trecut, unui bărbat unic și unei femei unice nu le trebuia mai mult de o secundă. Se vedeau, se îndrăgosteau și își dăruiau viața unul altuia. Se producea o chimie, cum ar fi spus bunicul. Acum nu mai e cazul. Toate femeile sunt la fel.

Sigur că au apărut frizuri ciudate, fiecare vrea să se unicizeze într-un fel sau altul. Moda a evoluat de la machiaje ciudate la implanturi sau operații estetice sofisticate. În zadar. Se pare că forța care le vrea pe toate la fel e prea mare. Nicio operație nu rezistă, niciun implant nu schimbă nimic. Noul organism al femeilor revine întotdeauna la aceeași formă, în câteva luni. Au frizuri diferite, poartă haine diferite, dar arată la fel. Nu sunt însă numai părți negative. Ciudatul fenomen a produs o transformare masivă la nivelul intelectului femeilor. Deși toate femeile sunt la fel, au învățat să gândească diferit.

Modul în care ele gândesc în prezent reprezintă practic diferența dintre singurătate și împlinire. Le-a fost greu, sunt convins. Toate  au fost nevoite să șteargă cu buretele mii, zeci de mii de ani de istorie a firii femeiești. Au luat-o de la zero pentru că odată cu Marea îngemănare, femeile au fost văduvite  de cea mai tare armă a lor: trupul. Acum niciuna nu se mai poate folosi de formă, pentru că niciuna nu are nimic în plus din punct de vedere fizic.  

Bărbații au de unde să aleagă, toate sunt la fel. Fizic, diferă pe ici pe colo, dar nu semnificativ. Și, la o adică, orice frizură poate fi imitată imediat, orice stil vestimentar poate fi replicat, orice machiaj pote fi plagiat. Niciuna nu poate oferi mai mult decât alta. Nu din punct de vedere fizic. De 50 de ani femeile sunt nevoite să se lupte aprig pentru bărbați, fără să-și poata folosi corpul. Ca și cum ai face mountainbiking pe o bicicletă staționară , acum toate femeile sunt la fel.

Dacă atunci când eram copil mi se părea crunt,  pe măsură ce am crescut am descoperit noi jumătăți pline ale paharului. De pildă am aflat că relațiile dintre bărbați și femei sunt mult mai stabile. Ele știu acum că este foarte greu să-și găsească perechea, iar bărbații nu mai au la ce pofti. Iată că acum iarba nu mai e atât de verde în curtea vecină. E la fel. Piața sentimentală este saturată cu un produs pe care deja bărbații îl au, l-au gustat și sunt obișnuiți cu el; unii chiar sătui. Deși poate să dureze câteva decenii până își găsesc perechile, oamenii fac lucrul acesta o singură dată. Acum, după ce bărbatul realizează că femeia i se potrivește intelectual, după ce găsește ceva unic la ea, o alege pentru totdeauna. Nemaiexistând motive de separare, bărbații și femeile sudează în prezent cupluri pentru eternitate

Acum, dupa zeci de mii de ani în care bărbații au curtat femei, trăim o experiență unica. Femeile curtează bărbați. Dacă în trecut se spunea că nu există femei urâte, acum toate sunt la fel. În plus, umblă vorba că nu există bărbați urâți. Fiecare individ este unic, iar asta cântărește infinit în ochii oricărei femei. Noi avem ceva ce ele nu vor mai avea niciodată. Noi suntem unici.

Dacă toți am fi la fel, n-am mai fi nici frumoși, nici inteligenți.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces celor dornici să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]