Zilele trecute am găsit mesajul din sticlă. Aveam aşteptări mai mari de la mine şi credeam că îl voi găsi mai devreme. Dar am învăţat să îmi stăpanesc aşteptările şi să nu mai ridic pretenţii. Nu mereu. Am învăţat că e bine să închizi din când în când ochii şi să îţi zâmbeşti. Indiferent de situaţie. Am învăţat că totul depinde de perspectivă. Cu cât mai negru eşti cu atât mai negru devine totul în jurul tău. Orice lucru negativ poate fi privit cu încredere, orice şut în dos este un pas înainte.

Cu cât râd mai des, cu atât mai multe zâmbete primesc de la cei din jurul meu. Cu cât am fruntea mai descreţită, cu atât mai senine sunt feţele celor din jurul meu. Muncă, lipsă de timp, griji, probleme. Același refren. Muncă, lipsă de timp, griji, probleme. Toate se rezolvă într-un singur mod: indiferență. Am învăţat că adevăratele probleme sunt independente de mine, iar cele mai multe se rezolvă cu sau fără voia mea. Am învăţat să visez la lucrurile bune chiar şi cu ochii deschiși, fără să gândesc negativ. Am aflat că în momentul în care întorc pe toate părțile o problemă am tendința să ii dublez intensitatea. Astăzi prefer să iau o pauză. Astăzi este în fiecare zi.

Întotdeauna mi-a plăcut să aleg drumul complicat, provocator, având mereu încredere în capacitatea mea de a simplifica lucrurile. Dar, ghici ce? Unele lucruri nu suportă simplificare. Am aflat astfel că nu merită sacrificiul. Acum prefer lucrurile simple.  Lucrurile simple atrag  zile liniștite, dimineți vesele, plimbări lungi de seară, sentimente simple şi alte mici bucurii mari. Am învățat să nu mă mai grăbesc. Graba strică treaba. Graba te face să uiţi de tine şi de oamenii care au fost şi sunt mereu lângă umărul tău. Goana mă transformă într-un roboțel programat să execute. Cu cât mai grăbit sunt, cu atât mai îndoctrinat gândesc.  Vreau să gândesc liber şi nu mă grăbesc.

Din când în când găsesc câte un mesaj într-o sticlă. Citindu-l, îmi reamintesc ce este bine şi ce nu; îmi dau seama dacă drumul pe care merg este cel pe care vreau cu adevărat să păşesc. Mesajul din sticlă mă face să micşorez lungimea pasului sau să mă opresc de tot. Drumul către Soare trebuie savurat, nu trebuie parcurs în fugă. Soarele este pentru toată lumea şi fiecare are loc sub el. Depinde pe ce treaptă vrem să stăm şi cât de tare vrem să ne ardă fruntile. Drumul meu va fi plin ce tot ce iubesc. Pentru că aşa vreau eu să fie.

Lucrurile simple atrag  zile liniștite.