Spune-mi cu cine umbli ca să-ți spun cine ești. În foarte multe cadre este exact așa. Nu are sens să aducem în discuție faptul că nu despre judecată vorbim. Sigur că pot exista situații aparte în care oamenii lângă care te afli la un moment dat au cel mult un contact tangențial cu tine. Nu este despre excepții, ba dimpotrivă. Este despre cotidian. Despre oamenii pe care alegi conștient să îi ții aproape. Este despre prieteni, acei oameni care se simt atrași de tine și tu de ei. Firea fiecăruia spune multe nu numai despre el, dar și despre oamenii de care se simte atras. Și invers.

Ne oglindim în ceilalți și suntem oglinzi pentru ei. Universal vorbind, doi oameni cu păreri diferite și concepții opuse nu pot umbla împreună prea mult timp. Nu neapărat că nu și-ar dori, dar nu prea se face. Și chiar dacă circumstanțele vor fi de așa natură încât vor fi aduși unul lângă celălalt, sunt foarte slabe șansele ca ei să se armonizeze. Se vor ciocni,vor ieși scântei, după care se vor îndepărta precum doi magneți care se resping. Este bine de știut faptul ca acest fenomen este normal. La fel de normală este și acceptarea faptului că respingerea vine absolut natural și nu se poate interveni în acest proces fără ca una dintre părți să sufere modificări. Tu sau celălalt. Prieteni.

Oamenii din jurul tău sunt în oarecare măsură la fel ca tine. Oricând. Sigur că poate ai niște colegi de care te lepezi; niște clienți ciudați; niște vecini bizari; nu despre ei vorbim, deși chiar și ei au un scop în viața ta. A spune despre cei apropiați sufletului tău că sunt într-un anume fel, este cea mai simplă metodă prin care te autocaracterizezi fără voia ta, poate. Dacă sunt prieteni, cu siguranță îți seamănă sau sunt la fel ca tine. Gândesc în mare măsură la fel ca tine și cântăresc lucrurile de cele mai multe ori așa cum o faci și tu; că vrei sau că nu vrei. Este ciudat să realizezi că de-a lungul anilor ai atras sau te-ai simțit atras de lepre. Nu ai pierdut nimic, important este să te prinzi. Oricât de târziu.

Altfel, având în jurul tău oameni frumoși, vei constata că totul trece pe plus. Trăsăturile pozitive pe care le observi și le apreciezi la apropiații tăi, te vor determina să fii mai bun. De fapt, atunci când apreciezi caracteristicile pozitive ale cuiva, nu se întâmpla nimic altceva decât descoperirea acestora la tine. În tine. Armonizarea ta cu astfel de persoane va veni natural numai dacă așa ești cu adevărat și tu. Nu trebuie să fii mândru că ai apropiați curați – prieteni. Nu se impune nici să plângi dacă oamenii care vin spre tine sunt mici. E necesar să conștientizezi faptul că totul vine de la tine, ești și faci parte dintr-un flux, iar cine se aseamănă se adună.

Este necesar să conștientizezi faptul că totul vine de la tine, oricând.